Gündem Kars'taki feci kazada yeni gelişme! Ölenlerin sayısı 8'e yükseldi

Kars'taki feci kazada yeni gelişme! Ölenlerin sayısı 8'e yükseldi

31.07.2023 - 11:14 | Son Güncellenme:

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde yolcu otobüsünün viyadükten uçup, şarampole devrildiği kazada ölenlerin sayısı 8'e yükseldi, 22 yaralıdan 7'si taburcu edildi.

Bursa'dan yola çıkan Murat Yıldız yönetimindeki Turgut Reis firmasına ait 34 TR 078 plakalı yolcu otobüsü, dün sabah kontrolden çıkarak Karakurt Viyadüğü'nden uçup, şarampole yuvarlandı. Kazada 7 kişi hayatını kaybetti, 23 kişi yaralandı. Yaralılardan Kars Harakani Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Celal Kaya da bu sabah yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Böylece kazada ölenlerin sayısı 8'e yükseldi. Cenazeler ailelerine teslim edilirken, 22 yaralıdan 7'si de taburcu oldu. Goya Cihangir'in cenazesi, dün Sarıkamış ilçesinde toprağa verilirken; Celal Kaya, Sultan Hamit Ayrım, Emine Şamiloğlu, Songül Yaşar, Yunus Bilen, Muhammet Emin Erdoğan ve Korkmaz Alacalı, bugün son yolculuklarına uğurlanacak.

Kazada beli kırılan otobüs şoförünün ise henüz ifadesinin alınmadığı öğrenildi. 

OTOBÜSÜN TERMİNALDEN KALKIŞI KAMERADA

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 7 kişinin öldüğü, 21 kişinin de yaralandığı kazaya karışan yolcu otobüsünün, Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden kalkış yaptığı anın güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı.

Görüntülerde dün saat 11.30 sıralarında yolcu alan 34 TR 078 plakalı Turgutreis firmasına ait yolcu otobüsünün, 66 numaralı perondan kalkışı, yakınlarını yolcu eden bazı kişilerin, otobüstekilere el salladığı anlar yer alıyor.

Haberin Devamı

Karstaki feci kazada yeni gelişme Ölenlerin sayısı 8e yükseldi

MUHAMMET, GÖZYAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ

Kazada ölen 8 kişiden biri olan 10 yaşındaki Muhammet Emin Erdoğan'ın cenazesi sabah saatlerinde ailesi tarafından alınarak, Kars'ın Selim ilçesinin Tozluca köyüne götürüldü. Köy camisinde kılınan cenaze namazına AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, Selim Kaymakamı Mubin Demirkıran, Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun,  AK Parti İl Başkanı Muammer Sancar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazının ardından Muhammet Erdoğan, yakınlarının gözyaşları arasında köy mezarlığında toprağa verildi.

Oğlunun yaşamını yitirdiği kazada, kızı Mervenur (13) ile yaralı olarak kurtulan ve Harakani Devlet Hastanesi'nde tedavileri süren Halit Erdoğan, cenaze törenine geldi. Halit Erdoğan'ın kızı ile oğlunu tatil için bir ay önce Bursa'ya kardeşlerinin yanına gönderdiği, kendisinin de iki gün önce oraya giderek bir sünnet törenine katılıp, çocukları ile geri döndükleri öğrenildi.

Karstaki feci kazada yeni gelişme Ölenlerin sayısı 8e yükseldi

HAYATINI KAYBEDEN MÜHENDİS TOPRAĞA VERİLDİ

Kazada hayatını kaybeden makine mühendisi Yunus Bilen'in (27) cenazesi, sabah saatlerinde hastane morgundan alınıp, Hz. Ali Çarşı Camisi'ne götürüldü. Cenazeye; Kars Vali Vekili Muhammed Furkan Tuna, Vali yardımcıları Ramazan Taşkın ile Muhammed Enes Çıkrık ve aile üyeleri katıldı.

Haberin Devamı

Eskişehir'de iş görüşmesi yaptıktan sonra memleketi Kars'a dönmek için otobüse bindiği belirtilen Bilen'in cenazesi, öğle vakti kılınan namazın ardından Yeni Mahalle Mezarlığı’nda toprağa verildi.