Gündem Katar’dan ‘geçmiş olsun’ ziyareti

Katar’dan ‘geçmiş olsun’ ziyareti

13.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile İstanbul’da bir araya geldi.

Katar’dan ‘geçmiş olsun’ ziyareti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem felaketinin ardından Türkiye’yi ziyaret eden ilk ülke lideri olan Katar Emiri Al Sani ile Vahdettin Köşkü’nde görüştü. Felaketten dolayı ‘geçmiş olsun’ dileğinde bulunan Al Sani ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşmesi basına kapalı olarak gerçekleşti. Görüşmenin içeriğine dair bir açıklama yapılmadı.

Haberin Devamı

Taziye telefonları

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayarak deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini aktardı. Leyen ile AB Konseyi Başkanı Michel, hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

Öte yandan, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, Gine Bissau Cumhurbaşkanı Umaro Sissoco Embalo, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, Sri Lanka Cumhurbaşkanı Ranil Wickremesinghe, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Irak Cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşid, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ve Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdulfettah el-Burhan da Erdoğan’ı telefonla arayarak hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yaralılara şifa temennisinde bulundu. Eski Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayarak deprem nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti.