Gündem Katliamın nedeni itiraf edemedikleri

Katliamın nedeni itiraf edemedikleri

14.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Beyoğlu’nda önceki gün eşini ve üç çocuğunu gözünü kırpmadan öldüren Özgür Nayman’ın, uyuşturucu satmak ve kullanmak gibi 7 suçtan kaydı olduğu ortaya çıktı.

Katliamın nedeni itiraf edemedikleri

Aslı Öktener - “Canımı yakanlardan intikam almadım hiç, hayat benden daha yaratıcı.” Sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafının altına bu notu düşmüş; önce karısını ardından da üç çocuğunu gözünü kırpmadan öldüren, sonra da kaba tabirle kendi kafasına “sıkan” baba Özgür Nayman.

Haberin Devamı

“Keşke canını yakanların karşısına bir eş, üç çocuk babası sorumluluğuyla çıkıp, tek tek hesabını sorabilseydi de bu vahşet hiç yaşanmasaydı” diyor insan…

Korkunç olay, önceki gün saat 18.30 sıralarında Beyoğlu Yokuşbaşı Sokak’ta bulunan 5 katlı binanın 3’üncü katında meydana geliyor. Komşularının ifadesine göre, bir süredir işsiz olan 33 yaşındaki Özgür Nayman ile eşi 40 yaşındaki Sevilay Nayman arasında tartışma çıkıyor. Ve gittikçe yükselen bağrışmalar, art arda patlayan silah sesleriyle birden kesiliyor. İhbar üzerine olay yerine gelen güvenlik ekipleri, eve girdiğinde kan donduran görüntüyle karşılaşıyor.

Herkes yanıt arıyor

Anne Sevilay Nayman ile çocukları Çınar Ali (4), Hezdar Alaz (7) ve Özgür Buğra (9) yaşamını yitirmiş, hareketsiz yatıyor; ağır yaralanan Özgür Nayman ise can çekişiyor.

Haberin Devamı

Yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılan Özgür Nayman’ın, olaydan birkaç saat önce sosyal medya hesabından bir “katliam mektubu” paylaştığı ortaya çıkıyor.

“Böyle bir durumda ne denir? Nereden başlanır kelimelere bilmiyorum…” diye başlıyor söze baba Nayman...

Korkunç haberin ardından mektubu okuyanlar da aynı şeyi soruyor; “Bir insan çocuklarına, eşine nasıl kıyar?”
Oysa Özgür Nayman’ın paylaşımında bahane hazır; “… duygusal olarak hayal kırıklığı yani insanın üzülüp kırılacağı ne kadar hissiyat varsa hepsinde defalarca öldüm. Gerçek ölümü ilk ve tek sefere yaşayacağım. Bu kararımın maddiyatla ya da herhangi bir dünyevi sebeple ilgisi yok. Çok sıkıldım her şeyden. Anlamsız geliyor artık. Eşimi ve çocuklarımı da çok sevdiğim için onları da bu yalan dünyadan kurtarmak istiyorum…”

‘Biraz narsistlik var’

Katliam mektubunun altına yazılmış bir okuyucu yorumu daha dikkati çekiyor; “Psikolojik tedaviler bu kadar pahalı olduğu sürece bu ölümler yaşanmaya devam edecek…” Bir diğeri ise, “Hiçbiriniz onu anlayamazsınız. Hayatı sorgulayan biri ama biraz narsistlik var…” diyor.

Üzerinde durulması gereken bu vahim gerçekler bir yana, gelen son bilgilere göre ailenin yatak odasında bir miktar kokain bulunduğu, Özgür Nayman’ın önce uyuşturucu madde alıp ardından cinayetleri işlediği belirtiliyor.

Haberin Devamı

Ayrıca restoranlarda çalışan Nayman’ın uyuşturucu madde aldığı, eşinin ailesi ile aralarının bozuk olduğu bilgisine ulaşılıyor. Nayman’ın ayrıca Emniyette dört adet “ateşli silahlar kanununa muhalefet”, “uyuşturucu madde ticareti”, “uyuşturucu madde kullanmak” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından olmak üzere toplam 7 kaydı olduğu ortaya çıkıyor.

İnsan, 4 yaşındaki Çınar Ali’nin doğum gününde çekilen son görüntülerine bakınca tüm bunların bu “mutlu” ailenin nasıl başına geldiğine inanmakta güçlük çekiyor. Tıpkı olayın ardından kapı önünde “sinir krizleri” geçiren yakınları gibi…

Oysa, her aile içi şiddet olayında yaşandığı gibi belli ki zaman içinde gittikçe tırmanan gerginlik, gelecek olan felaketin habercisi olmuş ama yine kimse yakıştıramamış/ihtimal vermek istememiş…

Ve akla yine dönüp dolaşıp aynı soru düşüyor; “Bir baba, çocuklarını ve eşini nasıl öldürür?” Bu sorulara yanıt aramak için ne yazık ki artık çok geç…

Haberin Devamı

Ortada bir babanın, tüyler ürperten cinayetle eşinin ve üç çocuğunun yaşam hakkını ellerinden alması gerçeği varken belki de ‘bu noktaya nasıl gelindi?’nin peşine düşmek daha gerçekçi geliyor.

Uyuşturucu bağımlısı

 FERİT ZENGİN Haber Merkezi - Eşini ve 3 çocuğunu katlettikten sonra kafasına ateş ederek ağır yaralanan Özgür Nayman’ın uyuşturucu bağımlısı olduğu ortaya çıktı. Polisin evde yaptığı incelemede tabak içerisine serpilmiş ve bir miktarı kullanılmış kokain ve paket halinde 100 gram daha kokain bulundu.

Gözyaşlarıyla uğurlandılar

İSTANBUL DHA - Eşi tarafından katledilen Sevilay Nayman ve çocukları Çınar Ali, Hezdar Alaz ile Özgür Buğra’nın cenazeleri, Adli Tıp’taki işlemlerin ardından yakınlarına teslim edildi. Anne ve 3 yavrusunun cenazeleri Yenibosna Cemevi’ne getirildi. Cenaze töreni sırasında gözyaşları sel oldu. Talihsiz kadın ve çocukları Ayazağa mezarlığında toprağa verildi.

 

 

Yazarlar