GündemKCK ana davasında yargılanan vekillerle ilgili flaş karar

KCK ana davasında yargılanan vekillerle ilgili flaş karar

10.11.2016 - 16:22 | Son Güncellenme:

KCK ana davasından yargılanan 6 HDP milletvekili için " zorla mahkemeye getirilme" kararı kaldırıldı

KCK ana davasında yargılanan vekillerle ilgili flaş karar

Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi, KCK ana davası kapsamında HDP’li vekillerin ses analizlerinin yapılması için haklarında verilen zorla getirme kararını kaldırdı. HDP’li bazı milletvekillerinin de yargılandığı KCK ana davası bugün Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sanık avukatlarının yaptığı savunmada, milletvekili olan müvekkilleri için zorla getirilme kararının kaldırılmasını talep etti. Daha sonra ara kararını açıklayan mahkeme, haklarında yakalama emri bulunan Nurettin Demirtaş, Hüseyin Zorlu, Fikriye Aktaş, Müzeyyen Güneş, Nadire Nergiz, Mesude Şahin, Kenan Ayas, Gülabi Dere, Özlem Tanrıkulu, Hamit Aslan, Nesrin Deniz, Remzi Kartal, Sabri Ok, Mustafa Sarıkaya, Şükran Aydın, Mehmet Ermiş, Mehmet Duman, Gülistan Aksoy, Gülay Calap, Ünal Ahmet Çelen, Erkan Pişkin haklarındaki yakalama emirlerinin beklemesine karar verdi. Mahkeme, 4 No’lu ara kararda verilen HDP’li vekillerin ses analizlerinin yapılması için verilen zorla getirme karardan vazgeçilmesine de hükmetti. Mahkeme ayrıca, geçtiğimiz günlerde yapılan operasyonla gözaltına alınan ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanan HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak’ın SEGBİS ile duruşmada hazır bulunmasına karar verdi.

Haberin Devamı

ARALARINDA BAYDEMİR DE VAR...

Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 5 Eylül’de görülen duruşmada, HDP'li milletvekilleri Osman Baydemir, Çağlar Demirel, Selma Irmak, Ahmet Yıldırım, Besime Konca, Alican Önlü ve Nadir Yıldırım hakkında ses analizlerinin yapılması için zorla getirilme kararı verilmişti.

KEŞFETYENİ
İki ünlü sevgiliden aşk dolu poz! Yeni saçları olay oldu
İki ünlü sevgiliden aşk dolu poz! Yeni saçları olay oldu

Cadde | 07.06.2025 - 08:44

Son dönemin en popüler oyuncularından Kubilay Aka, imaj değişikliğine gitti. Saçlarını pembeye boyayan Aka, sevgilisi Hafsanur Sancaktutan ile dudak dudağa bir fotoğrafını da sosyal medyada paylaştı.

Yazarlar