Gündem Kehribar güneş tutulması ne zaman? Güneş tutulması nedir?

Kehribar güneş tutulması ne zaman? Güneş tutulması nedir?

01.07.2019 - 23:28 | Son Güncellenme:

Kehribar güneş tutulması için geri sayım başladı. Ay’ın Dünya ile Güneş arasına girmesi sonucu oluşan Güneş Tutulması ile ilgili merak edilenleri bir araya getirdik. İşte ayrıntılar...

Kehribar güneş tutulması ne zaman Güneş tutulması nedir

Güneş Tutulması; Ay’ın, Yer ile Güneş arasına girmesi, Güneş tekerini örtmesi dolayısıyla Güneş’in yeryüzünden bir süre kararmış görünmesi olayı olarak adlandırılıyor. Güneş tutulması dünyanın çeşitli yerlerinden net bir şekilde görülebileceği gibi bazı bölgelerden kısmi olarak izlenebilecek. Peki Kehribar Güneş tutulması hangi tarihte gerçekleştirilecek?

Türkiye saatiyle 16.24’te

Haberin Devamı

Ay’ın Dünya ile Güneş arasına girmesi sonucu Güneş’in kısmen ya da tümüyle örtülerek karanlığa bürünmesi olarak adlandırılan Güneş Tutulması, yarın gerçekleşecek. Güney Amerika kıtasından görülecek tam tutulmanın, Ağustos 2017’de gerçekleşen tutulmadan sonra kıtadan görülecek ilk tam tutulma olma özelliği taşıdığı belirtiliyor. Dünya saatiyle 19.24’de (TSI:16.24) gerçekleşecek bu muhteşem doğa olayı, NASA’ya göre yaklaşık 4 dakika 33 saniye sürecek. Güneş tutulmaları her 18 ayda bir gerçekleşiyor.

Çöle akın ettiler

Tam tutulmanın bu yıl Güney Amerika ülkelerinden Şili ve Arjantin’den görüleceği ve kısmi olarak da Ekvator, Bolivya, Paraguay, Uruguay ve Peru’dan izlenebileceği belirtiliyor. Brezilya, Kolombiya, Venezuela ve Panama’dan ise Güneş tutulmasının çok ufak bir bölümünün görülmesi bekleniyor. Gözlemcilerin birçoğunun tutulmayı Şili’deki Atacama Çölü tepesinde bulunan La Silla Gözlemevi’nden izleyeceği kaydediliyor. Günlerdir tutulmayı bekleyen astroloji meraklıları da, astrologların öngörüleri doğrultusunda tutulma etkilerine karşı kendilerini hazırlıyor.

Haberin Devamı

Kehribar güneş tutulması ne zaman Güneş tutulması nedir

Yeniliklerle dokunacak

Astrolojik açıdan Güneş tutulması, yeni ay evresinde meydana gelmesi dolayısıyla yeniden başlangıcı sembolize ediyor. Bir diğer deyişle tutulma, alışılmış davranışları kırarak yeni başlangıç imkânı tanıyor. Etkisi 6 ay sürecek tutulma, bu yıl yengeç burcunda gerçekleşiyor.

Bu nedenle yengeç burcunu simgeleyen noktalardan ev, aile, güvenlik, geçmiş, beslenme, üreme, gibi konular ön plana çıkıyor. Tutulmadan en çok koç, yengeç, terazi ve oğlakları etkiliyor ancak getirdiği “yenilikler” herkese dokunuyor.

Kehribar güneş tutulması ne zaman Güneş tutulması nedir

L 98-59B en küçüğü

Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) öte gezegen keşif uydusu TESS, Dünya’dan 35 ışık yılı uzaklıkta gözlenen şimdiye kadarki en küçük gezegenini keşfetti.

Gezegene “L 98-59B” adı verildi. Dünya’dan küçük Mars’tan büyük kütleye sahip L 98-59B, TESS’in keşfettiği 3 yeni gezegenden biri. Güneş Sistemi dışında keşfedilen en küçük gezegen ise hala Kepler Uzay Teleskobu’nun keyfettiği Kepler-37-b olmayı sürdürüyor.