Gündem ‘Kimliğim teokratik bir darbeye uymaz’

‘Kimliğim teokratik bir darbeye uymaz’

21.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Darbe girişimine iştirak eden medya unsurları soruşturması’ kapsamında haklarında dava açılan gazeteci yazar Ahmet Altan, ve kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan ile gazeteci Nazlı Ilıcak’ın da arasında olduğu 17 sanığın yargılanmasına dün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde devam edildi.

‘Kimliğim teokratik bir darbeye uymaz’

26. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Nazlı Ilıcak ve Mehmet Altan, Fevzi Yazıcı, Şükrü Tuğrul Özşangül ve Yakup Şimşek hazır bulunurken, tutuklu sanık Ahmet Altan duruşmaya SEGBİS ile katıldı.

‘Cumhuriyete borçluyum’

Savunma yapan Ilıcak, “Dün medyada ‘Nazlı Ilıcak gözyaşları içinde savunma yaptı’ diye haberler çıktı. Bunu tekzip etmek istiyorum. Yanlış bir anlama olmasın. Gözyaşı içerisinde aciz şekilde gösterilmek isteniyor. Darbe iddiasına kaldığımız yerden devam ediyoruz. Aramızda yaptığımız 14 Temmuz’daki toplantıdan yola çıkarak, sayın savcı darbeye zemin hazırladığımız saikiyle o konuşmayı yaptığımız söylüyor. Benim kimliğim teokratik bir darbeye uyar mı? Ben niye Fetullah Gülen’in ülke başına geçmesini isteyeyim? Tüm aidiyetimi laik cumhuriyete borçluyum. Suudi Arabistan’da bir Nazlı Ilıcak olmak ister miyim?” dedi. Ilıcak, savunmasında özeleştiri yapmak istediğini belirterek, “Ben FETÖ’yü geç fark ettim. Bunu söylüyorum. İnat ettim mi burnumun dikine giderim. Dindar ile din istismarcısını ben ayırt edemedim. Bunu itiraf ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘Göbek bağım yok’

Balyoz davası ile ilgili konuşan Ilıcak, “Söylediğim cümleler plan seminerine ait. Plan semineri izinsiz yapıldı. Aytaç Yalman da bunu kitabında eleştirdi. Burada beni darbeden yargılıyorsunuz. Plan seminerinde söylenen sözlere bakın. Sonra her şey kumpastan ibaretmiş. Kumpas kuruldu o başka. Aralarında ciddi olmayan belgeler de vardı. Ama ciddi olan belgeler de vardı” ifadelerini kullandı. “Erdoğan’ın düşmanı değilim. Sadece muhalifim. Muhalefet yapmak suç mu?” diyen Ilıcak, savunmasını şöyle sürdürdü: “FETÖ ile bir göbek bağım yok ki her yazdığım FETÖ’ye mâl ediliyor. Bunu kesinlikle kabul etmiyorum. Kaçmam söz konusu olamaz.”