Gündem ‘Kimse teröristlere müsamaha beklemesin’

‘Kimse teröristlere müsamaha beklemesin’

10.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TBMM Genel Kurulu’nda bakanlığının bütçesi üzerinde konuştu.

‘Kimse teröristlere müsamaha beklemesin’

ÖNDER YILMAZ Ankara - Akar, özetle şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

KİMYASAL İDDİASI: Kahraman ordumuzun başarılarına gölge düşürmek, terör örgütüne nefes aldırmak, adeta solunum cihazı bağlamak isteyenlerin Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kimyasal silah kullandığı ve benzeri düşmanca iftiraları tamamen gerçek dışıdır. Özelikle Yurt dışında algı oluşturmaya yönelik çamur at izi kalsın çabasıdır. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde kimyasal silah ve mühimmat bulunmamakta, üretilmemekte, stoklanmamaktadır. Buna rağmen, hala aynı iddialar dillendiriliyor.

KİMYASALA  HEYET RAPORU: Kesinlikle böyle bir şey yok. Önyargılı ve karalayıcı söylemler var. Hüküm veriliyor, ‘Türk Silahlı Kuvvetleri kimyasal silah kullanıyor’ deniliyor. 24 Kasım’da bir heyet teşkil ettik. Gitti incelemeleri ölçümlerini yaptı. Verileri Sağlık Bakanlığı laboratuvarına verdiler. Bunların hiçbirinde kimyasal olmadığı raporu elimizde.

Haberin Devamı

AKSİNİ SÖYLEYEN KALLEŞ: İçerde ve dışarda yapılan diğer bir kara propaganda da terörle mücadelemizin Kürt kardeşlerimize olduğu iftirasıdır. Bu yalandır, bu alçaklıktır. Bin yılları, bu coğrafyayı, ekmeği, suyu paylaşan Türkler ve Kürtler kardeştir, aksini söyleyen kalleştir. Bunun en açık göstergesi de vatan için omuz omuza mücadele ederken, canlarını feda eden , şehitliklerimizde yan yana yatan kahramanlarımızdır. Tek hedefimiz teröristlerdir. Teröristler neredeyse hedefimiz orasıdır. Teröristler için tek yok adalete teslim olmaktır.

HAVA VE KARA OPERASYONU: Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde terör örgütüne yönelik 19 Kasım’da başlatılan Pençe Kılıç dahil, son dönemin en büyük en kapsamlı kara ve hava operasyonları icra edilmektedir. Harekatta terör hedefleri ateş altına alınmış, çok sayıda barınak, sığınak, mağara, tünel ve sözde karargah tam isabetle imha edilirken, aralarında örgütün sözde yöneticilerinin de bulunduğu tespit edilen 364 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

MATEMATİK KONUSU: Bölgeyi istikrarsızlığa sürükleyen ülkeler başta olmak üzere hiç kimse bizden sınırımızın hemen dibinde yuvalanan teröristlere karşı müsamaha göstermemizi beklemesin. Operasyon; teknik, taktik ve matematik konusudur. TSK, ülkemizin ve asil milletimizin güvenliği için uygun yer ve zamanda gerekli her türlü tedbiri almıştır, alacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Haberin Devamı

KİLİT KAPANDI: Irak’ın kuzeyinde PKK’ya operasyonumuz, Irak ile koordineli şekilde devam etmektedir. 17 Nisan’da başlatılan Pençe Kilit harekatı ile kilit kapatılmış, böylece hudutlarımızın güvenlik ve kontrolü sağlanmıştır. Mehmetçiğin nefesi teröristlerin ensesindedir. Terör örgütünde çöküş hızlandı. Teslim olmalar arttı.

CİN ŞİŞEDEN ÇIKTI : Artık cin şişeden çıktı. En kısa zamanda insansız uçağımızı da tankımızı da yapmak için her türlü girişim ve gayreti gösteriyoruz.

NATO AÇIK KAPI: NATO’nun açık kapı politikasını da desteklemekteyiz. Taahhütlerini yerine getirmeleri koşuluyla İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine karşı değiliz.

F-16’DA OLUMLU ADIM BEKLİYORUZ: 40 adet F-16 Viper uçağının tedarikine ve 79 uçağın da modernizasyonuna yönelik çalışılmalar olumlu yönde devam etmekte ve yakından takip edilmektedir. Bu konuda başlangıçtan itibaren ABD’li muhataplarımızın olumlu yaklaşımlarını gördük. Buna bağlı olarak artık ABD tarafından olumlu ve somut adımlar bekliyoruz. Bu çalışmalarımız ayrıca milletvekillerimizden oluşan heyetlerin ABD’de Temsilciler Meclisi ve Senato’da yaptıkları temaslarla desteklenmektedir.

Haberin Devamı

‘YENİ OSMANLICILIK’ UYDURMA: Yunanistan, kurulduğu günden itibaren Megali İdea peşinde 7 aşamada 3 kat genişlemesine rağmen “Yeni Osmanlıcı” diye bir kavram uydurarak büyük bir pişkinlikle Türkiye’yi yayılmacılıkla suçlamakta, Türk varlığını yok sayarak asimilasyon politikalarıyla, baskıyla Yunanistan’da yaşayan Türkleri sindirmeye çalışmakta, terör örgütleri ile işbirliği yaparak, teröristlere özelikle Lavrion Kampı’nda her türlü yardım ve yataklık yapmaktadır.

24 BİN İHRAÇ: 15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren FETÖ iltisakı nedeniyle TSK’dan bugüne kadar 10 bini Bakan onayı ile olmak üzere toplam 24 bin kişi ihraç edilmiştir. FETÖ ile mücadelemiz, elde edilen yeni bilgi, belge ve verilerle bir bütün hâlinde kararlılıkla devam edilmektedir.