Gündem Kıraathane baskınında vurulan polis Murat Akpınar 34 gün sonra şehit oldu

Kıraathane baskınında vurulan polis Murat Akpınar 34 gün sonra şehit oldu

16.09.2023 - 23:27 | Son Güncellenme:

Kayseri'de kıraathane baskınında pompalı tüfekle vurulan polis memuru Murat Akpınar, 34 günlük yaşam savaşını kaybederek şehit oldu. Şehit Akpınar, yarın saat 12.00'de Emniyet Müdürlüğünde gerçekleştirilecek törenin ardından öğle saatinde Hulusi Akar Camiinde kılınacak cenaze namazı akabinde Polis Şehitliğinde toprağa verilecek.

Kıraathane baskınında vurulan polis Murat Akpınar 34 gün sonra şehit oldu

Olay, 13 Ağustos’ta saat 19.00 sıralarında Kocasinan ilçesi Sanayi Mahallesi Serdarlı Sokak’ta meydana geldi. Adnan ve Muhammet Tosun kardeşler, Mehmet ve Mustafa Coşkun kardeşlerin bulunduğu kıraathaneye geldi. İki grup arasında borç- alacak meselesi yüzünden çıkan tartışma, kısa sürede silahlı kavgaya dönüştü. Bu sırada devriye görevi yapan polis ekipleri, kavgaya müdahale edip tarafları ayırmaya çalıştı. Pompalı tüfekle ateş eden Adnan Tosun, polis memuru Murat Akpınar'ı göğsünden, Mustafa Coşkun’u ise kolundan yaralayıp, kaçtı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Durumu ağır olan Akpınar ve Coşkun, ilk müdahalelerinin ardından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Şüphelilerden Adnan Tosun polisin takibiyle, Muhammet Tosun ise saklandığı Kocasinan ilçesi Yenişehir Mahallesi’ndeki adreste yakalandı. İki kardeşe yardım ettiği belirlenen C.T. ve H.T. de gözaltına alındı. 4 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 4 şüpheliden Adnan Toprak çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, Muhammet Tosun, H.T ve C.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Kıraathane baskınında vurulan polis Murat Akpınar 34 gün sonra şehit oldu

34 GÜN SONRA ŞEHİT OLDU

Polis memuru Murat Akpınar, kaldırıldığı hastanede 34 günlük yaşam mücadelesini kaybederek şehit oldu. Şehit Akpınar, yarın saat 12.00'de Emniyet Müdürlüğünde gerçekleştirilecek törenin ardından öğle saatinde Hulusi Akar Camiinde kılınacak cenaze namazı akabinde Polis Şehitliğinde toprağa verilecek.

BAKAN YERLİKAYA'DAN TAZİYE MESAJI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri'de şehit olan polis memuru Murat Akpınar için sosyal medya hesabından taziye mesajı yayınladı. Yerlikaya, "Kayseri Kocasinan İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli kahraman Polis Memuru Murat Akpınar, görevi esnasında açılan ateş sonucu şehit olmuştur. Şehidimize Allah'tan rahmet; ailesine kahraman emniyet teşkilatımıza ve milletimize başsağlığı diliyorum. Şehidimizin makamı ali olsun" dedi.