Gündem Konya Selçuk Üniversitesi'nde Ülkücü-BDP'li öğrenci kavgası

Konya Selçuk Üniversitesi'nde Ülkücü-BDP'li öğrenci kavgası

31.05.2011 - 16:22 | Son Güncellenme:

.

Konya Selçuk Üniversitesinde Ülkücü-BDPli öğrenci kavgası

KONYA Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Kampusu’nda ülkücü ve BDP’li öğrenciler arasında kavga çıktı. Birbirlerine taş ve sopa ile saldıran iki gruba Çevik Kuvvet Polisi müdahale etti.

Haberin Devamı

Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Kampüsü’nde iddiaya göre ülkücü ve BDP’li bir grup öğrenci arasında öğlen saatlerinde gerginlik çıktı. Birbirlerine taş ve sopayla saldıran öğrencilere başta Çevik Kuvvet ekibi olmak üzere çok sayıda polis müdahale etti. Polisin biber gazı müdahalesiyle öğrenciler kaçmaya başladı. Polisin kovaladığı öğrencilerden bazıları fakülte binalarının aralarına kaçtı, bazıları da gözaltına alındı.

Polisin sakinleştirmeye çalıştığı öğrencilerden bazıları polise tekme atıp, ellerindeki sopayla saldırmaya çalıştı. Polis öğrencileri yere yatırarak etkisiz hale getirdi. Bu sırada Asayiş ve Terörle Mücadele Şube Müdürleri ise, polisleri sakin olmaları yönünde sürekli uyardı. Yaklaşık bir saat süren olayları polis güçlükle yatıştırabildi. Polis, olayların tekrar başlamaması için kampus içinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Haberin Devamı

ÜLKÜCÜLER DÜN AKŞAM YÜRÜYÜŞ YAPTI

Dün akşam saatlerinde ise bir grup ülkücü genç, Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Kampusu karşısında öğrencilerin yoğun olarak oturduğu Bosna Hersek Mahallesi’nde toplanarak ’Türkiye Türkler’indir’, ’Üniversitemizi ve vatanımızı kimseye vermeyiz’, ’Ne Mutlu Türküm diyene’ sloganları atarak yaklaşık 1 kilometre yürüdü. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı protesto sırasında grup adına yapılan açıklamada, Selçuk Üniversitesi’nde sistemli olarak terör örgütünün yapılandığı öne sürüldü.