Gündem Koronanın yeni varyantı şu ana kadar görülmedi

Koronanın yeni varyantı şu ana kadar görülmedi

24.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ‘Şehir Buluşmaları’ programları çerçevesinde geldiği Kırşehir’e valilik ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Koronanın yeni varyantı  şu ana kadar görülmedi

Dünya genelinde görülmeye başlayan Kovid-19’un yeni alt varyantı olan Eris’e ilişkin değerlendirmede bulunan Koca, “Türkiye’mizde bu ve benzeri bir varyant görülmedi. Bu görülen varyantlar, bizi asla endişelendirmesin. Asla eski kapandığımız dönemlere geçme gibi bir durum söz konusu değil. Vatandaşımız endişelenmesin. Griple ilgili genel koruma tedbirlerimiz nasılsa, bundan sonraki süreç de aynı şekilde olmalı” dedi. 

Haberin Devamı

Bakan Koca gazetecilerin, “Kızamık vakalarında bir artış var mı?” sorusuna ise “Bizde kızamık vakaları özellikle 2-3 ay öncesine göre giderek azaldı. Ağırlıklı görülen ilimiz ise yüzde 80’e yakın İstanbul. 2’nci Ankara, sonra Gaziantep, 4’üncü sırada Kocaeli ve Diyarbakır. Dolayısıyla sahada yaygın aşılamayı hem mobil taramayla hem de aile sağlık merkezlerimiz üzerinden yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Endişe edilecek bir durum yok” diye konuştu.

‘ŞİDDET UYARI SİSTEMİ’

‘İkinci beyaz reform kapsamında sağlıkta şiddetin önüne geçmek için ne tür çalışmalar yapılıyor?’ sorusunu yanıtlayan Koca, “Hem emniyet mensuplarının, hem güvenlik elemanı sayılarının artışını sağlamayı planlıyoruz. Bununla birlikte bir beyaz kodumuz var. Beyaz kod ile hukuki bir süreç başlıyor. Ondan önce potansiyel bir şiddet durumu söz konusu ise veya daha önce bir şiddet eylemi içinde bulunan bir kişi ise bunu sistemden gösteriyor olacağız. Dolayısıyla eylem potansiyeli olma durumunda öncü bir uyarı sistemi ile daha güvenlikli sağlık hizmetini verebilme imkânı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.