Gündem KPSS ortaöğretim sonuçları ne zaman belli olacak?

KPSS ortaöğretim sonuçları ne zaman belli olacak?

30.11.2016 - 15:05 | Son Güncellenme:

KPSS sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. 20 Kasım'da yapılan KPSS'ye rekor sayıda katılım olduğundan dolayı sonuçları açıklanması gecikmesi bekleniyor. KPSS sonuçlarının ne zaman açıklanması oldukça merak ediliyor.

KPSS ortaöğretim sonuçları ne zaman belli olacak

2016 yılı KPSS Ortaöğretim düzeyi sınav sonuçları henüz açıklanmadı. Ülkemizde bu devlet kontenjanlarına dahi olmak isteyen ve buna başvuruda bulunan oldukça fazla sayıda vatandaş bulunmaktadır. Gün geçtikçe özel sektörün çalışma standartları kalitesizleşmektedir. Ve insanlarda geleceklerini garantiye alabilme içgüdüleri sebebi ile geleceklerini düşünüp iş kriterlerini buna göre değiştirmektedir. Durum böyle olunca en iyi seçenek devlet kadroları olarak benimsenmektedir devlet kadrolarına talipler çok fazla olunca devlet seçici olabilmek ve buraya hak eden kişilerin kadrolara alabilmek adına bir sınav düzenlemektedir.

Haberin Devamı

Kamu Personel Seçme Sınavı 2016-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT), 4 Aralık 2016 tarihinde uygulanacaktır.

DHBT GİRİŞ BELGELERİ YAYINLANDI

Sınav merkezi tercihleri alanlarına adayın adresinde yer alan merkez veya bu merkezlere yakın olarak ÖSYM tarafından belirlenen sınav merkezlerinden biri yazılacaktır. Bu alanlara sadece sistem tarafından izin verilen sınav merkezlerinden biri yazılabilir. KKTC/Lefkoşa sınav merkezinde uyruk bilgisinden (en az) biri KKTC olan adaylar, sınava girebileceklerdir.

Geçtiğimiz hafta sonunda iki yılda bir yapılan önemli bir sınav gerçekleştirilmiştir. Kamu Personeli Seçme Sınavı olarak bilinen bu sınav sizlerin de bildiği üzere oldukça önemli bir sınavdır. Kamuda çalışmak için başvuruda bulunmak isteyen ortaöğretim mezunları bu sınava başvuruda bulunmuştur. Adayların gerçekleştirecek olduğu bu başvuruların kabulü için ve de atamalara kalabilmeleri için bu sınavlardan yüksek puanlar almaları gerekir. Yüksek puanlarla batı bölgelerine atanma şansları artabilir. Kamuda çalışmak üzere bu yıl sözleşmeli de olsa çok fazla kişi alınacaktır. Sizlerin de bildiği gibi ülkemizde 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminden sonra FETÖ örgütünün tüm üyeleri işlerinden uzaklaştırıldı.

Haberin Devamı

KPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bazıları cezaevlerine götürülürken olayla ilişkisi olduğu düşünülen milyonlarca devlet çalışanının işine son verildi. Bu durum sonucunda kamuda çalışması gereken işçi sayısında artış meydana geldir. Kamuya ait kurumlarda çalışmak üzere meslek açığı ortaya çıktı. Dolayısıyla da bu yıl KPSS sınavına tam olarak üç milyonu aşkın kişi başvuru yaptı. Devletin bu açığını kapatmak üzere hastane sekreterliklerinde, hasta bakımlarında, devlet dairelerinde sorumlu görevli memurlarda çalışmak üzere milyonlarca insan şansını denemek istedi. İlk defa bu yıl ortaöğretim KPSS sınavına bu kadar kişi giriş yapmıştır. Bu nedenle de KPSS sonuçları en merak edilen konulardan biri olmuştur. Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen KPSS sonuçları henüz açıklanmamıştır. Ancak bu konuya ilişkin bazı haberler vardır.

Haberin Devamı

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre KPSS sonuçlarının kısa bir zaman diliminde açıklanacak olduğu belirtilmiştir. KPSS sonuçları şuanda okunmaya başlanmıştır. Ancak sınava giren üç milyon adayın tamamının sınav sonucu açıklandığı zaman adaylara KPSS sonuçlarının açıklandığı duyurusu yapılacaktır. Milyonlarca kişinin beklediği KPSS sonuçlarının okunma işlemi ise henüz tamamlanmamıştır. Bu işlemin tamamlanması da çok uzun süremeyecektir. Artık tüm işlemleri internet üzerinden teknolojik aletlerle yapıldığı için adaylar sınav sonuçları için çok uzun bir süre beklemezler. KPSS sonuçları açıklanmaya yakın ÖSYM başkanı tarafından yapılan duyuruda konu üzerinde bilgi alabilirsiniz. Adaylar ise KPSS sonuçlarını öğrenebilmek için öncelikle sizlerin de bildiği gibi ÖSYM sonuç açıklama sayfasına girmeleri gerekir. ÖSYM sonuç açıklama sayfası üzerinden aday girişi için şifre ve de kullanıcı adlarını ilgili alanlara girmeleri gerekir. Bu sonuç açıklama sayfasından hemen sonra da artık bu konuya ilişkin en ayrıntılı bilgilere ulaşabileceklerdir. Sonuçlar açıklandıktan sonra da atama evresi ile bu maraton kaldığı yerden son sürat devam edecektir.

Yazarlar