Gündem Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili kaç gün?

Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili kaç gün?

06.08.2018 - 09:52 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramına kısa bir süre kala vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasında bayram tatilinin kaç gün olduğu sorusu merak ediliyor. Milyonlarca aileyi yakından ilgilendiren Kurban Bayramı tatiline ilişkin açıklama geldi. Peki Kurban Bayramı tatili ne zaman başlayacak?

Kurban Bayramı ne zaman Kurban Bayramı tatili kaç gün

Kurban Bayramı'na çok az zaman kaldı. 2018 Kurban Bayramı tatili süresi de netleşti. Peki bayram tatili kaç gün olacak?

Haberin Devamı

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Kabine toplantısında, yaklaşan Kurban Bayramı'na ilişkin bir karar alındığını söyleyen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Yapılan düzenleme çerçevesinde Kurban Bayramı tatili 9 güne çıkartılmıştır. Bunu da kamuoyuyla paylaşıyoruz. Yani arife günü olan pazartesi de tatile dahil edilmiş bulunuyor." dedi.

2018 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı Arefe günü 20 Ağustos Pazartesi

Kurban Bayramının 1. günü 21 Ağustos Salı

Kurban Bayramının 2. günü 22 Ağustos Çarşamba

Kurban Bayramının 3. günü 23 Ağustos Perşembe

Kurban Bayramının 4. günü 24 Ağustos Cuma

2018 yılında Kurban Bayramı, hafta sonu tatilleri de dahil edildiğinde toplam 9 gün idrak edilecek. Kurban Bayramı'nın arefe günü 20 Ağustos'ta başlayacak. Bayramın son günü ise 24 Ağustos'a denk gelecek. 25-26 Ağustos tarihleri de hafta sonu tatili olarak memurlar için Kurban Bayramı tatilinin devamı niteliğini taşıyacak.

Haberin Devamı

KURBANLIK FİYATLARI BELLİ OLDU

Kurbanlık fiyatları enflasyona paralel olarak yüzde 10’un üzerinde zamlanacak. 2018 yılının en düşük büyükbaş kurbanlık fiyatının 7000, en düşük küçükbaş kurbanlık fiyatının ise 1.000 TL olması öngörülüyor. Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, hayvan üreticisinin enflasyonun üzerinde bir zamla satışa çıkmasının muhtemel olduğunu belirterek ağustos ayındaki kurun belirleyici olacağını söyledi.

KİLO FİYATI 20 LİRADAN BAŞLAYACAK

Geçen yıl yaklaşık 1 milyon 200 bin büyükbaş kurbanlığın pazarlara girdiğini ve 900 bine yakınının satıldığını belirten Tunç, “Büyükbaş kurbanlığın canlı kilogram fiyatlarına 18-20 lira demiştik, ortalama 18 lira civarında rakamlara satış yapıldı. Bu yıl da ortalama 20 liradan başlar” diye konuştu. Geçen yıl satılan küçükbaş hayvan sayısı ise 2.2 milyon oldu.

Yazarlar