Gündem Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

03.08.2017 - 15:11 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı için az bir süre kaldı. 1-4 Eylül tarihleri arasında idrak edilecek olan Kurban Bayramı için heyecan dorukta... Peki Kurban Bayramı tatili 2017 yılında kaç gün olacak? Vatandaşlar tatillerini uzatabilecek mi? İşte detaylar...

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak

Kurban Bayramı heyecanı yavaş yavaş artıyor. Bu yıl 30 Ağustos ile birleştirilmesi gündem de olan Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı merakla bekleniyor.

Haberin Devamı

Kurban Bayramı; Müslümanlar tarafından Hicri Takvime göre Zilhicce ayının onuncu gününden itibaren dört gün boyunca kutlanan bir dini bayramdır. Zilhicce ayının onuncu, on birinci ve on ikinci günlerine 'Eyyâm-ı nahr' (Kesme günleri) ve bir önceki gün olan Zilhicce ayının dokuzuncu gününe Arife denir. Kurban Bayramı, aynı zamanda İslam âleminin her yıl Mekke'de hac farizasını ifa ettikleri vakittir.

Kurban Bayramı için artık bir ay gibi bir süre kaldı. 1-4 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan Kurban Bayramı için vatandsaşlar şimdiden tatil planlarını hazırlamaya başladı. 30 Ağustos Zafer Bayramı ile birleşecek olan Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşlar 6 günlük bir tatil yapacak. Peki Bayram Tatili 10 gün olacak mı?

Haberin Devamı

KURBAN BAYRAMI TATİLİ BU SENE KAÇ GÜN OLACAK?

Kurban Bayramı bu sene 1-4 Eylül tarihlerine denk geliyor. Vatandaşlar ise Bayram tatili kaç gün olacak sorusuna yanıt arıyor. 30 Ağustos Zafer Bayramının resmi tatil ilan edilirse vatandaşlar 30 Ağustos Çarşamba günü Bayram tatiline çıkacak. 31 Ağustos Perşembe günü Arefe günü olarak eda edilirken 1-4 Eylül tarihlerinde ise Kurban Bayramı eda edilecek. Kurban Bayramının ise 10 gün olması gibi bir durum şu an için söz konusu değil.

Kurbanlık fiyatları belli oldu mu?
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, gerekli çalışmaları yaptıklarını, üreticinin, esnafın, tüketicinin Kurban Bayramı'nı rahat geçireceğine inandıklarını belirterek, kurbanlık fiyatlarının geçen yılın üzerinde olmayacağını düşündüğünü söyledi.

Muş’tan getirdiği büyükbaş hayvanları satışa sunan yetiştirici Felemez Akkoyun, fiyatlarda geçen seneye göre yüzde 30 oranında artış olduğunu ifade ederek, “Hayvanlarımızı muş Bulanık’tan getirdik. 15 seneden bu yana kurbanlık satışı yapıyoruz. Herkes kendi gücüne göre kurbanlık alacak. Kimisi tosun, kimisi inek, kimisi küçükbaş. Allah herkesin niyetlerini kabul etsin” dedi. Kurbanlık fiyatlarının geçen seneye göre yüksek olduğunu belirten Akkoyun, “Kurban fiyatları bu sene biraz yüksek olacak. Yem pahalı. Maliyetler artınca fiyatlarda da artış oluyor. Bu sene kasapta 30 lira. Kurbanlık kesim fiyatı ise 20 ila 25 lira arasında. Geçen sene 18 liraydı. Yüzde 25-30 civarında artış söz konusu. Kurban bir hayırdır, sevaptır. Biz fiyatlar konusunda karşı tarafı üzmeden anlaşabiliyoruz” diye konuştu. Kendisinin satışa sunduğu Tosun fiyatlarını da açıklayan Akkoyun, “Bu sene tosunlar 7 bin 500 liradan başlıyor, 15 bin liraya kadar çıkıyor” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"HERKES RAHAT OLSUN"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, günlük olaylarla değil de geleceğe yönelik çalıştıklarını, hayvan ithalatının, sebze ve meyve ithalatının ne zaman biteceği gibi sorunların daha önemli olduğunu vurguladı.

Günlük sorunlara çalıştıkları kadar geleceğe yönelik de çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Fakıbaba, "Üreticimiz de esnafımız da hayvan yetiştiricimiz de ithalat yapan arkadaşlar da rahat olsunlar. Amacımız sadece Allah rızası için halkımızı mutlu etmektir." dedi. Fakıbaba, kurbanlık fiyatlarına ilişkin bir soru üzerine, geçen sene kurban fiyatlarının ne kadar olduğunu sordu. Çevredekilerin, "Küçükbaşlar 900 TL ile bin 200 TL arası" demesi üzerine Fakıbaba, "Bu sene onun üzerinde olacağını düşünmüyorum." diye konuştu.

Haberin Devamı

"İSRAFI MUTLAKA ÖNLEMELİYİZ"

Fakıbaba, "yemeklerdeki porsiyonların küçültülmesi ve kalan gıdaların dağıtılması"na ilişkin bir söylemi olduğunun hatırlatılması üzerine, israfa karşı olduğunu, israf edenin iflas edeceğini bildirdi. "Mutlaka ve mutlaka ülke olarak israfın karşısında olmalıyız" diyen Fakıbaba, kişilerin yemek yerken 1,5 porsiyon da yiyebileceğini, buna karışmadığını kaydederek, ancak özellikle restoranlarda porsiyonların çok büyük olduğunu, buralarda yarım porsiyonlarla başlanabileceğini anlattı.