Gündem KYK 3. yedek yurt sonuçları o tarihi belli oldu! KYK burs başvuruları ne zaman...

KYK 3. yedek yurt sonuçları o tarihi belli oldu! KYK burs başvuruları ne zaman...

25.09.2018 - 09:56 | Son Güncellenme:

KYK 2. yedek yurt sonuçlarının açıklanmasının ardından gözlerin çevrildiği KYK 3. yedek yurt sonuçları tarihi de belli oldu. Peki KYK 3. yedek yurt sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte bu sorunun cevabı ve KYK burs başvuruları ile ilgili merak edilen soruların cevapları...

KYK 3. yedek yurt sonuçları o tarihi belli oldu KYK burs başvuruları ne zaman...

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) dün 2. yedek yurt sonuçlarını açıkladı. Üniversite öğrencileri ise arayışa geçti. KYK 2. yedek yurt sonuçlarında da açıkta kalan öğrenciler, KYK 3. yedek yurt sonuçları için sabırsızlanıyor. Peki KYK 3. yedek yurt sonuçları ne zaman açıklanacak? Merakla araştırılan bir diğer konu ise KYK burs başvuruları. 2018-2019 Eğitim- Öğretim dönemi için KYK burs başvuruları başladı mı?

KYK 3. YEDEK YURT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Haberin Devamı

KYK 2. yedek sonuçları ardından, merakla beklenen KYK 3. yedek yurt sonuçları için heyecan başladı. https://sonuc.kyk.gov.tr/ adresinden açıklanacak olan KYK 3. yedek yurt sonuçları 27 Eylül 2018 Perşembe günü açıklanacak.

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

2018-2019 Eğitim - Öğretim hayatında devlet tarafından destek görmek isteyen üniversite öğrencileri, KYK burs başvurularının ne zaman ve nasıl yapılacağını sorguluyor.

Henüz bir tarih belirlenmeyen KYK Burs/kredi başvuruları her yıl kamuoyuna duyurulan tarihler arasında e-Devlet üzerinden alınmaktadır. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.

Haberin Devamı

KYK 2. YEDEK YURT SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!