Gündem KYK burs başvuruları 21 Ekim'de bitiyor! KYK burs başvurusu nasıl yapılır?

KYK burs başvuruları 21 Ekim'de bitiyor! KYK burs başvurusu nasıl yapılır?

16.10.2018 - 11:29 | Son Güncellenme:

KYK burs başvurularının dün başlamasının ardından öğrenciler KYK burs başvuruları ne zaman sona erecek ve KYK burs başvuruları nasıl yapılır sorularının cevaplarını araştırmaya başladı. 21 Ekim'de sona ereceği açıklanan KYK burs ve kredi başvuruları ile ilgili merak edilen soruların yanıtlarını sizler için derledik...

KYK burs başvuruları 21 Ekimde bitiyor KYK burs başvurusu nasıl yapılır

KYK burs ve kredi farkı nedir? Öğrencilerin merak ettiği bir diğer nokta ise KYK burs ve kredi başvurularında son gün ne zaman? Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından duyurulan KYK burs başvuruları başladı. KYK burs-kredi başvurularının ne zaman son bulacağı ise belli oldu. İşte o tarih...

Haberin Devamı

KYK BURS - KREDİ BAŞVURULARINDA SON GÜN NE ZAMAN?

2018-2019 eğitim öğretim yılında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’na girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ile hâlen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf (ön lisans, lisans, özel yetenek, ek kontenjan, yüksek lisans ve doktora) öğrencilerinin burs/kredi başvuruları 15–21 Ekim tarihleri arasında e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. Yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşları da burs/kredi başvurusunda bulunabiliyor.

15–21 Ekim tarihleri arasında e-Devlet üzerinden alınacak başvurularda, öğrencilerin öğrenim bilgilerini kontrol etmeleri ve başvuruyu doğru bir şekilde tamamlamaları gerekiyor.

Haberin Devamı

KYK’nın burs/kredi hizmetinden yararlanmak isteyen öğrencilerin 21 Ekim Pazar günü saat 23.59’a kadar başvurusunu tamamlaması gerekiyor. Başvurusunda değişiklik yapmak isteyen öğrenciler de aynı tarihler arasında bilgilerini güncelleyebilecek.

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, KYK tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda mevzuata uygun olan öğrencilere burs ve öğrenim kredisi tahsis edilecek.

KYK BURS-KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK burs-kredi başvurusu için tek bir yerden başvuru yapmak yeterli. KYK burs -kredi başvuruları https://sonuc.kyk.gov.tr/ adresi üzerinden, e - devlet sistemine giriş yapılarak başvuru sağlanıyor. Peki e - devlet şifresi olmayan üniversite öğrencileri, e - devlet şifresine nereden alacak?

KYK BURS - KREDİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

E DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

isteme giriş yapmak için gerekli yöntemli biri olan e-Devlet şifresi PTT şubelerinden temin edilir. Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunan fotoğraflı bir kimlik kartı ibraz edilerek alınan şifre görevli memur tarafından kapalı bir zarf içerisinde teslim edilir. Sisteme ilk giriş sırasında bu şifrenin değiştirilmesi talep edilir. Şifrenin unutulması halinde aynı adres üzerinden şifrenin yenilenme imkanı vardır. Bu seçeneği kullanmak için sisteme giriş sırasında cep telefonu bilgilerinin girilmiş olması gerekir. Aksi halde tekrar PTT şubesine giderek yeni şifre alınması gerekir.

Haberin Devamı

E - DEVLET GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ!

KYK BURS - KREDİ ÜCRETLERİ NE KADAR? NE ZAMAN ÖDENECEK?

*Lisans 500 TL
*Yüksek Lisans 1.000 TL
*Doktora 1.500 TL oldu.

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

KYK BURSU HANGİ DURUMLARDA KESİLİR?

*Başarısız olma,
*Öğretim kurumundan ayrılma, çıkarılma veya geçici olarak uzaklaştırılma
*Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,
*Öğretim kurumunun kapatılması,
*Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alma,
*Kesin hükümle mahkûm olma hallerinde öğrencilerin bursu kesilmektedir.

KYK KREDİSİ HANGİ DURUMLARDA KESİLİR?

*Öğretim kurumundan ayrılma, çıkarılma veya geçici olarak uzaklaştırılma,
*Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,
*Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmeme,
*Öğretim kurumunun kapatılması,
*Kurum yurtlarından süresiz çıkarma cezası alınması,
*Kesin hükümle mahkûm olma hallerinde öğrencilerin kredisi kesilmektedir.