Gündem KYK taahhütname onayı nasıl yapılır? KYK burs ve kredi sorgulama

KYK taahhütname onayı nasıl yapılır? KYK burs ve kredi sorgulama

15.11.2018 - 09:58 | Son Güncellenme:

KYK burs başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından adayların Kredi Yurtlar Kurumu tarafından belirtilen tarihe kadar taahhütname onayında bulunması gerekiyor. Peki KYK taahhütname onayı nedir? KYK taahhütname onayı için son tarih ne zaman?

KYK taahhütname onayı nasıl yapılır KYK burs ve kredi sorgulama

2018-2019 Eğitim döneminde KYK burs ve ya kredisinden yararlanmak isteyen öğrenciler taahhütname onayının nasıl yapılacağını araştırıyor. E-devlet üzerinden yapılması gereken taahhütname onayında bulunmayan ve burs-kredi Taahhüt Senedini düzenlemeyenlere burs veya öğrenim kredisi verilmeyecek olup, ayrıca bildirim yapılmayacak. Taahhütname onayları 18 Kasım'a kadar yapılması gerekiyor.

Haberin Devamı

KYK TAAHHÜTNAME ONAYI NASIL YAPILIR?

Değerlendirme sonucunda burs veya kredi tahsisi yapılan öğrenciler Kurumun yurtkur.gsb.gov.tr internet adresinden ilan edilmektedir. Burs veya kredi tahsis edilen 18 yaş ve üzerinde olan öğrenciler taahhütnamelerini www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden Kurum linkine ulaşarak e-devlet şifreleri ile; 18 yaşından küçük öğrenciler, taahhütnamelerini www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden Kurum linkine ulaşarak anne veya babanın e-devlet şifresi ile veli onayı verildikten sonra kendi e-devlet şifreleri ile 15 yaşından küçük ya da anne ve babası olmayan öğrenciler ise anne veya babaları şayet her ikisi de yoksa kanunu vasileri ile birlikte kendilerine en yakın Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüklerinden herhangi birine belgeleri (kimlik, vasi kararı vb.) ile giderek taahhütnamelerini onaylayabilir.

Haberin Devamı

Taahhütnamesini onaylamayan öğrencilere burs veya kredi verilmeyecek olup ayrıca bildirim yapılmayacaktır.

TAAHHÜTNAME ONAYI İÇİN TIKLAYINIZ!