Gündem Tatil yolundan kahreden kaza haberleri! Yetkililer uyardı

Tatil yolundan kahreden kaza haberleri! Yetkililer uyardı

25.06.2023 - 11:47 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala yurdun birçok bölgesinden kaza haberleri de geldi.

Tatil yolundan kahreden kaza haberleri Yetkililer uyardı

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla şehir dışına çıkan vatandaşların sayısında da artış yaşandı. Trafik artarken birçok ilden de kaza haberleri geldi. Öte yandan yetkililer sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

OTOMOBİL İLE KAMYON ÇARPIŞTI

Tokat’ta otomobil ile kamyonun kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında aynı aileden 3 kişi öldü, 2 kişi ise ağır yaralandı.

Kaza, Tokat-Almus yolu Serince mevkiinde meydana geldi. Tokat istikametine giden K.Y. idaresindeki 58 ABA 648 plakalı otomobil ile karşı yönden gelen M.S. idaresindeki 60 HG 011 plakalı kamyon kafa kafaya çarpıştı. Çarpışanının etkisiyle otomobil hurdaya dönerken kamyon ise devrildi. Kazada otomobil içerisinde bulunan anne Ş.Y. (34), çocukları B.E.Y.(12) ve E.M.Y.(6) olay yerinde hayatını kaybetti. Araç sürücüleri ise ağır yaralandı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

AYNI AİLEDEN 1 KİŞİ ÖLDÜ, 4 KİŞİ YARALANDI


Akasaray'da bayram için memleketlerine giden ailenin içinde bulunduğu hafif ticari araç, sürücüsünün kontrolünden çıkıp, bariyerlere çarparak takla attı.

 

Kaza, saat 11.30 sıralarında Ankara- Niğde Otoyolu Ortaköy ilçesi Bozkır köyü yakınlarında meydana geldi. İstanbul’dan Şanlıurfa’ya bayram tatili için giden Ahmet Fırat (42) yönetimindeki 34 GB 9028 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün kontrolünden çıkıp bariyerlere çarptı ve ardından takla attı.

Kazada, sürücü Ahmet Fırat, eşi Fatma (37), çocukları Şevval (14) ve Havva Gül ile yakınları Ömer Fırat (45) yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Araç içinde sıkışan Ahmet Fırat, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle sıkıştığı yerden çıkarıldı.

YOLDAN GEÇEN DOKTOR MÜDAHALE ETTİ

Memleketi Mersin'e tatile giden Giresun Üniversitesi Üroloji Bölümü Doktoru Hüseyin Batur, yoldan geçerken kazayı görünce, aracından inip yaralılara müdahale etti.

Doktor Batur, ağır yaralı Havva Gül Fırat'a ambulansta da müdahale ederek Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kadar getirilmesini sağladı. Havva Gül, hastanede doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Diğer 4 yaralı da aynı hastanede tedaviye alındı. Ahmet Fırat ve eşi Fatma Fırat'ın hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi. (Erkan ALTUNTAŞ/DHA)

ŞANLIURFA'DAKİ KAZADA 3 KİŞİ ÖLDÜ


Şanlıurfa’da otomobil ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan 5 yaralıdan 3’ü hayatını kaybetti. 

Edinilen bilgiye göre kaza, Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesi Abdulhamithan Bulvarı'nın Kuzey-Batı Çevreyolu girişinde yaşandı. Sürücülerinin ismi belirlenemeyen 63 AFJ 236 plakalı otomobil ile 16 CVZ 76 plakalı hafif ticari araç çarpıştı. Kazada, araçlardaki Haşim Demir (37), Muhammet Berat Demir (10), Hivda Nur Demir (7), Osman D. ve Celal M. yaralandı. Kaza nedeniyle olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin araçlardan çıkarttığı yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan yaralılardan Haşim Demir (37), Muhammet Berat Demir (10) ve Hivda Nur Demir (7) kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Haberin Devamı
BAYRAM ALIŞVERİŞİNE GELDİ, KAZADA ÖLDÜ

Aksaray'da, yol kenarında yürürken hafif ticari aracın çarpmasıyla yaşamını yitiren işitme engelli Gökhan Genç'in (33) bayram alışverişi için beldeden kent merkezine geldiği ortaya çıktı.

Kaza, dün saat 19.30 sıralarında Ihlara yolu Kireçlik mevkisinde meydana geldi. Zeki Ermiş (30) yönetimindeki 68 ER 647 plakalı hafif ticari araç, yol kenarında yürüyen Gökhan Genç'e çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan Genç, ağır yaralandı. Sürücü Ermiş, Genç'i aracına alıp hastaneye götürmek için yola çıktı. Ermiş, bu sırada 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayıp durumu bildirdi. Ermiş, yolda yaralı Genç'i, ambulansla gelen sağlık görevlilerine teslim etti. Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen Genç, doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Gülağaç ilçesi Demirci beldesinde oturan Gökhan Genç'in evli ve 2 çocuk babası olduğu belirtildi. Genç'in bayram ve 1 Temmuz'da yapılacak kız kardeşinin düğün alışverişi için beldeden bir arkadaşıyla Aksaray’a geldiği ve otomobilden inip yürürken kazanın yaşandığı öğrenildi. Genç'in cenazesi bugün öğle namazı sonrası Demirci beldesi mezarlığına defnedilecek. Gözaltına alınan sürücü Zeki Ermiş'in polisteki işlemleri devam ediyor. (Erkan ALTUNTAŞ/DHA))

OTOMOBİL KARŞI ŞERİDE GEÇİP DUVARA ÇARPTI

Osmaniye’de sürücüsünün kontrolünden çıkarak refüje çarpıp karşı şeride geçerek beton bariyere çarpan otomobildeki 2 kişi yaşamını yitirdi.

Kaza, saat 22.30 sıralarında D-400 karayolu, Osmaniye- Düziçi istikametinde meydana geldi. Kent merkezinden, Düziçi istikametine gitmekte olan Ersin Kar yönetimindeki 55 AFE 158 plakalı otomobil, Çona Mahallesi yakınlarında kontrolden çıkarak refüje, ardından karşı şeride geçip beton bariyere çarptı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye itfaiye, sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde Ersin Kar ve Furkan Bebek’in yaşamını yitirdiği belirlendi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. (İbrahim EMÜL/DHA)

 

CİPLE OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 10 YARALI


Sakarya'nın Akyazı ilçesinde cip ile otomobilin çarpıştığı kazada 10 kişi yaralandı. Kaza nedeniyle D-100 kara yolunda uzun araç kuyrukları oluştu.

Kaza, öğle saatlerinde D-100 kara yolunun Akyazı ilçesi Gebeş mevkisinde meydana geldi. Ankara yönüne giden, sürücülerinin ismi öğrenilemeyen 34 GSD 625 plakalı cip ile 34 BSB 740 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada, araçlardaki 10 kişi yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla kaldırıldıkları hastanelerde tedavi altına alındı.

Kaza nedeniyle D-100 kara yolunun Ankara yönünde uzun araç kuyrukları oluştu. Kaza yapan araçların kaldırılmasının ardından yoldaki ulaşım 1 saat sonra normale döndü. (DHA)

Haberin Devamı
KÖYLERİNE 3 KM KALA KAZADA ÖLDÜLER


Bartın’da su kanalına uçan otomobildeki Mehmet ve (55) Kadın Yıldız (53) çifti ile oğulları Hakan Yıldız (26) hayatını kaybetti, kızları Melike Yıldız (23) ise ağır yaralandı. Yıldız ailesinin İstanbul’dan Kurban Bayramı tatili için yola çıktıkları, köylerine 3 kilometre kala kaza yaptıkları belirtildi.

Kaza, saat 06.30 sıralarında, merkeze bağlı Arıt köyü yolunda meydana geldi. Kurban Bayramı tatili için İstanbul’dan yola çıkan Yıldız ailesi, gittikleri Yukarışeyhler köyüne 3 kilometre mesafede kaza yaptı. Hakan Yıldız’ın kontrolünü kaybettiği 34 ZT 4919 plakalı otomobil, yol kenarındaki su kanalına uçtu. Kazada sürücü Hakan Yıldız, babası Mehmet Yıldız ve annesi Kadın Yıldız, hayatını kaybetti, kardeşi Melike Yıldız ise ağır yaralandı.

Kazayı görenlerin ihbarıyla, bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Melike Yıldız, kaldırıldığı Bartın Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Yıldız çifti ile oğullarının cenazeleri de otopsi için aynı hastanenin morguna götürüldü. (Ayhan ACAR/DHA)

BAYRAM TATİLİ YOLUNDA BİR KAZA HABERİ DE KIRIKKALE'DEN


Kırıkkale'de, köprü korkuluklarına çarpan cipteki Ali Cenk Güleçyüz hayatını kaybetti, araçtaki aynı aileden 2 kişi yaralandı.

Kaza, sabah saatlerinde Kırıkkale-Samsun kara yolu üzerindeki Yukarı Mahmutlar köyünde meydana geldi. Bektaş Güleçyüz idaresindeki 06 PMN 47 plakalı cip, sürücüsünün kontrolünden çıkıp, köprünün demir korkuluklarına çarptı. Kazada, sürücü ile araçta bulunan Ali Cenk Güleçyüz ve Kıymet Güleçyüz yaralandı. İhbar üzerine bölgeye jandarma, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Ali Cenk Güleçyüz, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Diğer yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. (Burak CAN/DHA)

TIR DEVRİLDİ, SÜRÜCÜ VE 150 KURBANLIK KOYUN ÖLDÜ


Bitlis'in Buzlupınar mevkinde TIR'ın devrildiği kazada, sürücü hayatını kaybederken, taşınan 300 kurbanlık koyundan 150'si öldü.

Kaza, saat 10.00 sıralarında Bitlis- Diyarbakır kara yolunun 30'uncu kilometresinde bulunan Buzlupınar mevkinde meydana geldi. Bitlis'ten Diyarbakır yönüne giden 28 AAK 325 plakalı TIR, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol ortasına devrildi. Kazada ismi açıklanmayan sürücü olay yerinde hayatını kaybederken, Kurban Bayramı için batı illerine götürülen 300 koyundan 150'si öldü. Kazanın ardından olay yerine sağlık, AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada kurtulan hayvanlar AFAD ekipleri tarafından dorse kesilerek kurtarılırken, hayatını kaybeden sürücü ise otopsi yapılmak üzere Bitlis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazayla ilgili de soruşturma başlatıldı. (Özcan ÇİRİŞ/DHA)

 

Haberin Devamı
ŞANLIURFA'DA İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI


Şanlıurfa’da iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre kaza, Şanlıurfa-Suruç Karayolu'nun Eyyübiye ilçesi Batıkent Mahallesi yakınlarında yaşandı. Sürücülerinin isimleri öğrenilemeyen 36 AS 655 plakalı otomobil ile 07 FNN 29 plakalı otomobil çarpıştı. Kaza nedeniyle bölgeye itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine giden itfaiye ekipleri, araçta sıkışan yaralıları çıkartarak sağlık ekiplerine teslim etti. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansa alınan yaralılar, hastaneye götürülerek tedavi altına alındı.

YOLCU MİNİBÜSÜ MENFEZE ÇARPTI


Diyarbakır’da Çermik Ergani kara yolunda sürücüsünün kontrolünden çıkarak menfeze çarpan yolcu minibüsündeki 9 kişi yaralandı.

Kaza, öğleden sonra Çermik Ergani kara yolunda meydana geldi. Çermik ilçesinden Ergani ilçesine seyir halinde olan A.Ş. yönetimindeki 21 AAU 997 plakalı yolcu minibüsü, kontrolden çıkarak inşaat halindeki menfeze çarptı. Kazada A.Ş. ile birlikte toplam 9 kişi yaralandı. İhbarla kaza yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar ilk müdahalenin ardından Çermik ve Ergani devlet hastanelerine kaldırılarak tedaviye alındı. (Gıyasettin TETİK/DHA)

TIR İLE ÇARPIŞAN OTOMOBİLİN SÜRÜCÜSÜ ÖLDÜ


Manisa'da, TIR ile kafa kafaya çarpışan otomobilin sürücüsü Murat Aşık (41), hayatını kaybetti.

Kaza, saat 06.00 sıralarında, Akhisar ilçesi Kayalıoğlu Mahallesi'nde meydana geldi. Manisa yönüne giden Murat Aşık’ın kontrolünü yitirdiği 16 LLC 57 plakalı otomobil, karşı şeride geçip N.D. (63) yönetimindeki 35 BJG 505 plakalı TIR ile kafa kafaya çarpıştı. Diğer sürücülerin ihbarıyla kaza yerine, jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlileri, Murat Aşık'ın hayatını kaybettiğini belirledi. Tavukçuluk firmasında TIR şoförü olarak çalıştığı belirtilen Aşık'ın cenazesi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'nun morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı. (Barış GEZİCİ/DHA)

 

Haberin Devamı