Gündem Kahramanlara veda! Yüreğimiz 9 parça

Kahramanlara veda! Yüreğimiz 9 parça

14.01.2024 - 14:05 | Son Güncellenme:

Pençe-Kilit Harekat bölgesinde üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan kahraman askerlerimiz son yolculuklarına uğurlandı. Cenaze törenlerinde gözyaşları sel oldu.

Pençe-Kilit Harekat bölgesinde üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 9 askerin cenazeleri Şırnak’ta Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in de katıldığı törenin ardından memleketlerine uğurlandı. Dün 3 asker son yolculuğuna uğurlanırken, bugün de 6 askerimizin cenaze töreni gerçekleşti.

ŞEHİT BABASINDAN DUYGULANDIRAN KONUŞMA

Eskişehir’de faaliyet gösteren motosiklet ve otomobil toplulukları bir araya gelerek, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan İstihkam Sözleşmeli Er Muhammed Tunahan Evcin’in baba ocağına taziye konvoyu düzenledi. Türk bayrakları ile donatılan yaklaşık 100 araçlık konvoy, Yeni Eskişehir Stadı’ndan hareket ederek, şehit Evcin’in baba ocağına ulaştı. Şehit ailesine başsağlığı dileyen vatandaşlar, baba Nazif Evcin’e Kur’an-ı Kerim ile Türk bayrağı takdim etti. Acılı baba kendisini ziyaret eden topluluk üyelerine duygulandıran sözler sarfetti.

“BİZİM DE ONUN BİR EVLADI OLDUĞUMUZU SÖYLEYECEĞİZ”

Taziye konvoyunda yer alan Hasan Akbaş, toplumun şehitler için daha duyarlı olması gerektiğini ifade etti. Şehit babası Nazif Evcin’in kendisini yalnız bırakmayacak milyonlarca evladı olduğunu ifade eden Akbaş, “Bugün Eskişehir'de bir şehidimiz var, bizler onun için toplandık. Son 1 ayda 19 şehit verdik, birisi de Eskişehir'den. Toplumda şehitlere karşı bir duyarsızlık olduğunu fark ettik. İnsanlar şehit haberlerine alıştılar. Oturup sosyal medyadan fotoğraf paylaşmaktansa böyle toplanıp fiili bir şey yapmak ve toplumda biraz daha duyarlılık oluşturmak istedik. Bugün burada toplanıp şehidin baba ocağına gideceğiz. Ona Kur'an-ı Kerim ve bayrak hazırladık, hem bunları vereceğiz hem de elini öpeceğiz. Bizim de onun bir evladı olduğumuzu söyleyeceğiz. Bu vatan sahipsiz değil, herkes bilsin istiyoruz” dedi.

“EVLAT SİZİN EVLADINIZ, ŞEHİT SİZİN ŞEHİDİNİZ”

Şehit babası Nazif Evcin, taziye ziyaretinde bulunan motosiklet ve otomobil topluluklarına teşekkür etmek için Gökmeydan Mahallesi’nde bulunan evinden çıkarak bir konuşma yaptı. Evladıyla bir kez daha durur duyduğunu, Eskişehir’in şehidine gösterdiği ilginin kelimelerle tarif edilemeyeceğini dile getiren acılı baba, “Allah sevdiklerinizi bağışlasın. Bu asker sizin askeriniz, sizin kardeşiniz. Allah hepinizden razı olsun. Bugün Eskişehir'de insan seli aktı. Bir asker, şehit babası olarak gururlandım. Bizim birlik beraberliğe ihtiyacımız var. Muhammed sizin kardeşiniz, cenaze sizin cenazeniz. Şehidimize dua edin kardeşlerim. Bozan'a geldiniz, buraya da geldiniz. İnsan seli oldu, tüm Eskişehir sokağa döküldü. Muhammed'imle gururlandım. Yavrum iki defa vuruldu, yaralandı, orayı bırakmadı. Bomba imha uzmanı oldu. İzmir'de yetişti. Kaç tane şehit arabasını engelledi, bombaları imha etti. Bu PKK'nın hedefiydi zaten, lanet olsun onlara. Ben Cenab-ı Allah'a güveniyorum. Allah rızası için, Allah aşkına hepiniz dua edin. Evlat sizin evladınız, sizin kardeşiniz, sizin şehidiniz, sizin cenazeniz. Aileniz, çocuklarınız Allah'a emanet olsun. Vatan sağ olsun. Birlik olalım, bugünlük unutulmayalım. Hep, 'Baba bitireceğiz. Bunları temizleyeceğiz. Mücadele edeceğiz' derdi. Kandil günü 9 şehitle konuştum. Size anlatmaktan gurur duyuyorum. Telefondan hoparlör açıkken arayıp, 'Baba bugün kandil. Bizler için herkes dua etsin. Üç aylara girdik' dediler. Şehitler dedi bunları. Hoparlörden açtılar. Vallahi gururlandım. Dua edin lütfen. Buraya geldiniz, Allah razı olsun. Şuradan geçtiniz, gururlandım” şeklinde konuştu.

 “SİZLERİ SEVİYORUZ, İZLEYİN İZLEYİN AĞLAYIN”

Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Harekatı'nda PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu’nun sosyal medyadaki son paylaşımı ortaya çıktı. Paylaşımda “Sizleri çok seviyoruz, izleyin izleyin ağlayın” ifadeleri yürekleri sızlattı.

Giresun’un Görele ilçesinden olan Şerif Ali ve Fatma Köroğlu çiftinin tek erkek evlatları şehit Piyade Sözleşmeli Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlanırken, şehidin sosyal medya paylaşımı ortaya çıktı. Son görev yeri olan Kuzey Irak’ta çekildiği ileri sürülen videoda silah arkadaşları “Sizleri çok seviyoruz, izleyin izleyin ağlayın” diye mesaj verirken, "Bir mesajınız var mı?" sorusuna şehit Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu ise, “Yok kardeşim, beş aydır buradayız" diye karşılık verdi.

DOĞUM GÜNÜNE 5 GÜN KALA ŞEHİT OLDU

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada doğum gününe 5 gün kala şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Emrullah Gülmez (23), memleketi Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Törende şehidin annesi Dürdane Gülmez (58) gözyaşlarına boğulup güçlükle ayakta durabildi. Şehidin 7 kardeşi de tören sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin babası Hasan Gülmez'i (74) ise protokol teskin etmeye çalıştı.

Mahalle meydanında düzenlenen cenaze töreni, öğle namazına müteakip başladı. İl Müftüsü Abdurrahman Kotan tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrası helallik alındı. Silah arkadaşlarının omuzlarına alınan şehit Gülmez’in naaşı dualarla son yolculuğuna uğurlandı. Gülmez'in 17 Ocak' günü dünyaya geldiği, şehit olmasa o gün arkadaşlarıyla birlikte doğum gününü kutlayacağı öğrenildi.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı cenaze törenine, şehidin Libya’da görev yapan kardeşi P. Uzm. Çvş. Adem Gülmez de katıldı.

Haberin Devamı
ŞEHİT KARDEŞİ: AĞLAMAYACAĞIM!

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Kemal Batur'un (23) cenazesi, memleketi Niğde'de toprağa verildi. Şehit Batur'un cenazesi, merkeze bağlı İlhanlı Mahallesi'nde baba Cuma ve anne Hatice Batur'un yaşadığı evine getirildi. Burada helallik alınmasının ardından Himmetli köyünde tören düzenlendi. Törende şehit Batur'un kardeşi Cebrail Batur, ağabeyinin askeri kamuflaj montunu giyip, tabutunun önünde fotoğraf çektirdi. Batur, "Ağlamayacağım, dik duracağım" dedi.

'KUZUM SENİ BÖYLE Mİ GÖRECEKTİM'

Törende şehidin annesi ile babası, oğullarının tabutuna sarılıp, gözyaşı döktü. Anne Hatice Batur, "Kuzum seni böyle mi görecektim?" dedi. Bekar ve 4 kardeşin en büyüğü olduğu öğrenilen şehit Batur'un cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

KANDİL GECESİ SON KONUŞMA!

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan İstihkam Sözleşmeli Er Muhammed Tunahan Evcin, gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.Tunahan Evcin’in bugün öğle vaktinde Reşadiye Camii'nde kılınan cenaze namazında, gözyaşları sel oldu. Şehidin, ailesi Türk Bayrağı’na sarılı tabutuna sarılarak gözyaşlarına boğuldu.

Şehidin ağabeyi Erdinç Evcin zaman zaman ayakta durmakta güçlük çekerken, annesi Ferah Evcin ile ablası Ümmühan Evcin de zor anlar yaşadı.

KANDİL GECESİ SON KONUŞMA

Şehit Muhammed Tunahan Evcin’in emekli polis memuru olan babası Nazif Evcin ise en son kandil gecesi oğlunun kendisini aradığını belirterek, “Allah rızası için dua edin. Şehitlerimize dua edin. Muhammedim pırlanta gibi. Muhammedim Allah'a emanet. Kandil günü bizim kandilimizi kutladı. Bütün şehit arkadaşlarıyla birlikte. Allah için dua edin. Birlik, beraberliğe ihtiyacımız var” dedi.

2 AY ÖNCE GÖREVE BAŞLAMIŞ

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan İstihkam Sözleşmeli Er Murat Atar için memleketi Ordu'nun İkizce ilçesindeki Merkez Camisi'nde tören düzenlendi. 

Şehit Atar'ın annesi Selma Atar ve kardeşleri, duaların okunmasının ardından tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Atar'ın cenazesi, Ordu İl Müftüsü İsmail Çiçek'in kıldırdığı namazın ardından Bolluk Mahallesi Kabakkeriş mevkisindeki aile mezarlığında toprağa verildi. Bekar olan şehit Atar'ın, 2 ay önce göreve başladığı bildirildi. 4 kardeş olan şehit Atar'ın babası Vahip Atar'ın 2021 yılında Ordu'nun Ünye ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında hayatını kaybettiği öğrenildi.

Haberin Devamı
AKSARAYLI ŞEHİT ÜSTEĞMEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Pençe-Kilit Operasyonunda teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Piyade Üsteğmen Gökhan Delen memleketi Aksaray'da gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.


Şehit üsteğmenin dün akşam saatlerinde memleketi Aksaray'a ulaşan cenazesi bugün Somuncu Baba Külliyesi Morgundan alınarak ilk önce helallik alınması için şehidin Ereğli Kapı Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü. Burada helallik alındıktan sonra konvoy eşliğinde yola çıkan şehidin cenazesi Aksaray Ulu Camiine getirildi. Yüzlerce vatandaşın katıldığı törende terörü lanetleyen sloganlar da atıldı. Güçlükle ayakta duran şehidin babası Bayram Delen (56), annesi Zeynep Delen (55) ve kardeşleri şehit üsteğmenin tabutu başında ağıtlar yakarak gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Aksaray Şehitliğinde defnedildi.

GİRESUN'DA ACI VEDA

Pençe-Kilit Operasyonu'nda bölücü terör örgütü üyelerinin hain saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu memleketi Giresun’un Görele ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.



3 çocuk babası Şerif Ali ve Fatma Köroğlu çiftinin tek erkek evladı olan şehit Ahmet Köroğlu’nun cenaze törenine şehit yakınlarının yanı Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Celal Sami Tüfekci, Giresun Emniyet Müdürü Recep Güzelyazıcı, Giresun İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Özgür Özer, Giresun Belediye başkanı Aytekin Şenlikoğlu, TBMM İdari Amiri AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, AK Parti Giresun milletvekili Ali Temür, MHP Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.