Gündem Konya'da bir araç çocuk parkına daldı

Konya'da bir araç çocuk parkına daldı

10.08.2023 - 07:25 | Son Güncellenme:

Konya'da bir otomobil kontrolden çıkınca parka daldı. Bölgeden ilk görüntüler gelirken sürücünün açıklaması da ortaya çıktı.

MAKAS ATTI, ZİNCİRLEME KAZA YAŞANDI

Kaza, gece yarısı Bursa-Ankara karayolu üzerinde İnegöl girişinde meydana geldi.

Bursa'dan Bozüyük istikametine giden İlker G. (32) yönetimindeki 34 CHL 740 plakalı otomobil, makas atarak ilerlediği sırada aynı istikamette seyir halinde Doğancan A. (22) yönetimindeki 34 EV 5646 plakalı otomobil ile Zafer O. yönetimindeki 16 ANH 309 plakalı otomobile çarptı.

Zincirleme kazadan sonra makas atan otomobil sürücüsünün kontrolünden çıkarak takla atıp ters şekilde durdu. Kazada, sürücüler ile araçlarda bulunan Emine G. (28), İsa Ö. (19) ve Özcan K. (22) yaralandı. Kazayı gören diğer sürücüler yaralıların yardımına koşarken, durumu sağlık ekiplerine bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesinin ardından yaralılar sıkıştıkları araçlardan çıkartıldı. Sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından yaralılar, ambulanslarla İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan birinin durumunun hafif olduğu diğerlerinin ise tedavi altına alındığı öğrenildi.

Polis ekipleri ise olası bir başka kaza ihtimaline karşı karayolunda güvenlik önlemi alırken, trafik akışı tek şeritten kontrollü olarak sağlandı. Araçların çekici yardımıyla olay yerinden kaldırılmasının ardından ulaşım normale döndü.

Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı. (Yavuz YILMAZ/Bursa DHA)

ŞANLIURFA'DAKİ ZİNCİRLEME KAZADA 3 KİŞİ ÖLDÜ

Kaza, gece saatlerinde Siverek-Diyarbakır yolunun 15’inci kilometresinde medyana geldi.

Siverek ilçe merkezine seyir halinde olan ve sürücüleri öğrenilemeyen 27 VG 118 plakalı minibüs ile 33 NRR 84 ve 01 APP 900 plakalı hafif ticari araçlar Çağa Mahallesi yakınlarında çarpıştı. Kazayı görenlerin ihbarıyla bölgeye jandarma, itfaiye ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Ekiplerin yaptığı kontrolde Doğukan Karaaslan ve Recep Karaaslan'ın yaşamını yitirdiği belirlendi. Kazada yaralanan; Murat Kaya (34), Haşıya Özcan (33), Meryem Erva Özcan(6), Süleyman Özcan (34), Ebrar Özcan (12), Rana Özcan (3) ve Mariye Özcan (16) ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Siverek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste tedaviye alınan yaralılardan Murat Kaya, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Kazaya ilişkin Şanlıurfa Valiliğinden de açıklama yapıldı. Açıklamada kazaya ilişkin adli soruşturma başlatıldığı belirtilerek şöyle denildi:

​"09.08.2023 tarihinde saat 21.30 sıralarında, Diyarbakır-Siverek istikametinin 15. Km’sinde 3 aracın karıştığı trafik kazası meydana gelmiştir. Olayın öğrenildiği ilk andan itibaren tüm ekiplerimiz olay yerine sevk edilmiş olup, kaza sonucunda ilk belirlemelere göre 2 vatandaşımız kaza yerinde 1 vatandaşımız hastanede olmak üzere toplamda 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 7 vatandaşımız da yaralanmıştır. Kaza hakkında adli tahkikat titizlikle yürütülmektedir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz.," (Mehmet SEZGİN/Şanlıurfa DHA)

KÖPRÜ ÜZERİNDE KORKULUKLARI YIKTI, 30 METRE YÜKSEKLİKTEN YUVARLANDI

Kaza, saat 21.00 sıralarında Trabzon'un Ortahisar ilçesinin Kalkınma Mahallesi’nde meydana geldi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nden dönen Mustafa S. yönetimindeki 36 SE 158 plakalı otomobil, köprü üzerinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıktı. Kaldırıma çıkarak demir bariyerleri ve korkulukları yıkan otomobil, yaklaşık 30 metre yükseklikten dere yatağına yuvarlandı.

Çevredekilerin ihbarı ile olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Otomobilin demir yığını haline dönüştüğü kazada yaralanan sürücü Mustafa S. ile araçta bulunan Mine Ç., Mert Eren S., Tuğba Ü. ve Sevda T., sağlık ekiplerince yapılan müdahalenin ardından sedyeye alınarak itfaiye görevlilerinin yardımıyla taşındı. Hastaneye kaldırılan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Otomobil, vinç yardımıyla düştüğü yerden çıkartılırken, polis, kaza ile ilgili inceleme başlattı. (Selçuk BAŞAR/TRABZON DHA)

Haberin Devamı
KONTROLDEN ÇIKAN OTOMOBİL PARKA DALDI


Kaza, saat 02.00 sıralarında merkez Konya'da Karatay ilçesi Keçeciler Mahallesi Ali Ulvi Kurucu Caddesi üzerinde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, Ali Cesur idaresindeki 42 JC 600 plakalı otomobil, Yediler Mahalle Mezarlığı istikametinden İl Emniyet Müdürlüğü istikametine seyir halinde olduğu sırada sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Keçeciler Emekli Konağı çevresinde bulunan demir korkulukları kırarak park alanında bulunan kamelyayı yıktıktan sonra demirlere çarparak durabildi. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Kazanın gece saatlerinde olması ve parkta kimsenin olmaması kazanın boyutlarının büyümesinin önüne geçerken, polis ekipleri olay yerinde incelemelerde bulundu. Öte yandan, sürücünün yapılan alkol ve uyuşturucu testi temiz çıktı, alkol ve uyuşturucu kullanımı olmadığı belirlendi.

"BİR ANDA GÖZÜM KARARDI, BEN DE HİÇBİR ŞEY ANLAMADIM"

Kazayı yara almadan atlatan ve kazanın bir anda olduğunu anlatan sürücü Ali Cesur, “Kırmızı ışıklardan emniyet istikametine seyir halinde olduğum sırada hızlı değildim, kırmızı ışıklarda da durmuştum, gelirken bir anda gözüm karardı. Ben de hiçbir şey anlamadım. Gözümü açtığımda buradaydım. Gözüm karardı bir anda oldu, ben de hatırlamıyorum. Parka girmek burayı işgal etmek öyle bir şey yapmam. Devletin, belediyenin malına zarar vermek kesinlikle öyle bir niyetim yok ama olan oldu” dedi.

Polis ekiplerinin olay yerindeki incelemelerinin ardından araç parktan çekici yardımıyla çıkartılarak otoparka götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. (İHA)

 

Yazarlar