Gündem Lodos 2. günde yine can aldı

Lodos 2. günde yine can aldı

01.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Marmara ve Ege'yi savaş alanına çeviren şiddetli fırtına dün de hayatı felç etti. Onardığı çatıyla birlikte uçan Turan Usta'nın yaşamını yitirmesiyle lodos kurbanlarının sayısı 7'ye çıktı

Lodos 2. günde yine can aldı

Marmara ve Ege'yi önceki gün savaş alanına çeviren şiddetli fırtına dün de etkili oldu. Kocaeli'de önceki gece onardığı çatıyla birlikte uçan Turan Usta'nın (65) yaşamını yitirmesiyle lodos kurbanlarının sayısı 7'ye yükseldi. Zonguldak'taki otobüs terminalinin çatısı fırtınayla çökmesiyle faciaya ramak kalırken içerideki bir kişi son anda kaçarak kurtuldu. Konya, Aksaray ve Niğde'de etkili olan kum fırtınası nedeniyle meydana gelen trafik kazalarında 2 kişi öldü, 2’si ağır 8 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Çatı ile birlikte uçtu

Kocaeli'de önceki gün etkili olan ve hızı saatte 105 kilometreye kadar çıkan lodosun bilançosu dün sabah gün ağarınca ortaya çıktı. Valilikten yapılan açıklamaya göre il genelinde 128 çatı uçtu, 25 ağaç ve bir direk devrildi, bir baca yıkıldı, altı tabela düştü, bir inşaat iskelesi çöktü, dört su taşkını oldu, iki minare yıkıldı, 14 sera hasar gördü, 11 tekne battı. Gebze ilçesinde hasar gören fabrika çatısını tamir ederken düşen Yurdal Gökçe (41) hayatını kaybetti. Gece saatlerinde ise Derince ilçesi Çenedağ Mahallesi'nde oturan Turan Usta (65), uçmasını önlemek için çıktığı çatıda, altındaki metal yapı malzemesiyle birlikte havalanıp, metrelerce uçarak caddeye düştü. Ağır yaralanan Usta dün sabaha karşı yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde dün bir sitenin çatısı uçtu. Sokağa yayılan çatı parçaları bir aracı kullanılamaz hale getirdi. Sahil bandında denizin yükselmesi sonucu iş yerleri zarar gördü. Kurşunlu Mahallesi'ndeki yaklaşık 5 bin dönümlük tarladaki çilek seraları yıkıldı. Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ali Satılmış, çiftçilerin 10 milyon TL zararının olduğunu söyledi.

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde fırtına sonrasında Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin çatısı çöktü. Çökme anı saniyeye saniye kameralara yansıyan olayda ölen ya da yaralanan olmazken, içeride bulunan bir vatandaşın kendini son anda dışarıya attığı öğrenildi.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde dün saatte 80 kilometre hızla esen fırtına nedeniyle Çorlu Atatürk Havalimanı'nda eğitim uçuşları iptal edildi. Çanakkale ve İstanbul boğazından geçen gemilerin ise Şarköy açıklarında demirlendiği görüldü.

İzmir'de dün sabah saatlerinde devam eden fırtına nedeniyle deniz seferleri geçici süreyle askıya alınırken, Konak ilçesinde deniz taştı, Cumhuriyet Meydanı, Kordonboyu ve Alsancak Vapur İskelesi'nin bulunduğu yürüyüş yolu su altında kaldı.

Konya'nın Ereğli ilçesinde dün sabah saatlerinde saatte 30 kilometre hızla esen rüzgar sonucu, Ereğli-Emirgazi kara yolunun Kutören mevkisinde kum fırtınası oluştu. Görüş uzaklığını 1 metreye düşüren kum fırtınasında sürücüler, zor anlar yaşadı.

Haberin Devamı

Aksaray'da saatteki hızı 70 kilometreye ulaşan kum fırtınası nedeniyle kenti Adana'ya bağlayan kara yolu ulaşıma kapandı. Zincirleme kazaların olduğu yolda araçlar mahsur kaldı.

 

Diyarbakır'da dün sabah saatlerinde etkili olan sis nedeniyle görüş uzaklığı 50 metreye kadar düştü. Sürücüler araçlarının farlarını açıp, mesafelerini koruyarak ilerlerken, Diyarbakır-İstanbul ve Diyarbakır- Ankara uçak seferleri, karşılıklı olarak iptal edildi.

Kum fırtınasında 2 ölü

 Kum fırtınası nedeniyle görüş mesafesinin 1 metreye kadar düştüğü Konya-Aksaray kara yolunun 40’ıncı kilometresinde, dün saat 14.30 sıralarında kaza meydana geldi. E.A. yönetimindeki kamyon, M.A. yönetimindeki otomobile arkadan çarptı. Savrulup tarlaya uçan otomobildeki Şerife Köşe (90) ve Ayla Aytaç (90) hayatını kaybetti. Sürücüler E.A. ve M.A. ise yaralandı. Aynı karayolunda 8 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında ise 2’si ağır, 8 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

İstanbul'da ağır bilanço

İstanbul AFAD Müdürü Gökhan Yılmaz, kentte 2 gündür etkili olan fırtınanın bilançosunu açıkladı. Yılmaz, "İlimizde 4 vatandaşımız vefat etti, 46 vatandaşımız ise yaralandı. 528 çatı uçması, 839 ağaç devrilmesi, 39 araç hasarı, 44 trafik ışığı ve yön tabelası devrilmesi, 12 istinat duvarı ve yol çökmesi yaşanmıştır. 4 bine yakın ihbar gelmiş olup, toplam 1262 olaya müdahale edilmiştir" dedi.