Gündem Makas teröründe 4 ölüm için 22.5 yıl hapis talebi

Makas teröründe 4 ölüm için 22.5 yıl hapis talebi

18.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

İstanbul’da alkollü araç kullanırken ‘makas atarak’ yaptığı kazayla 2’si çocuk 4 kişinin ölümüne neden olan firari sürücü Yusuf Arıkboğa hakkında 22.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Makas teröründe 4 ölüm için 22.5 yıl hapis talebi

8 Haziran gecesi sürücü Yusuf Arıkboğa TEM otoyolundaki Beşiktaş Harp Akademileri Tüneli’nden Edirne istikametine ‘makas atarak’ aracıyla ilerlerken, içinde 14 kişinin bulunduğu ticari bir araca çarptı. Bursa’dan İstanbul’a aile ziyaretinden dönen araçtaki Seyhan Özçelik, çocukları Hiranur (9) ve Yahya (8) ile Yusuf Eray (8) kazada öldü, 10 kişi yaralandı.

Başka bir araç ise kazaya karışan sürücü Arıkboğa ile yanındaki kişiyi kaçırdı. Soruşturmayı tamamlayan İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın hazırladığı iddianamede, firari sürücü Yusuf Arıkboğa’nın olay sırasında alkollü bir şekilde araç kullanarak trafik güvenliğini tehlikeye soktuğu ve ‘makas atarak’ şerit değiştirdiği sırada kaza yaptığı değerlendirildi. Savcı, Arıkboğa hakkında “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak”tan 2 yıl 8 aydan 22.5 yıla kadar hapis cezası istedi. İddianamede, Arıkboğa’nın firar etmesine yardım eden tutuklu şüpheliler Abdulsamet Topçi ve Mehmet Topçi ile tutuksuz şüpheliler S.U. ve M.Ş. hakkında da “suçluyu kayırma” suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis istendi.