Gündem Maltepe Meydanı’nda Noel ağaçlı buluşma

Maltepe Meydanı’nda Noel ağaçlı buluşma

22.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeni yıl dolayısıyla cadde ve sokakları süsleyen Maltepe Belediyesi, Maltepe Meydanı’na da “Noel Ağacı” dikti.

Maltepe Meydanı’nda Noel ağaçlı buluşma

Ağacı, Belediye Başkanı Ali Kılıç, pastör, papaz, imam ve cemevi dedesiyle birlikte dikti. Kılıç, “Maltepe’ye diktiğimiz bu Noel ağacı, dostluğun ve barışın çınarı olsun diyor, buradan dalga dalga hoşgörü ikliminin tüm Türkiye’ye yayılmasını istiyoruz” dedi.
Etkinliğe Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve İstanbul Protestan Kilisesi Vakfı Başkanı Timur Topuz başta olmak üzere, İstanbul Hristiyan kiliselerinin ve camialarının önemli isimleri, diğer inanç kurumlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Kılıç, “Hangi inançtan, dinden, kültürden ve mezhepten olursa olsun insana insan gözüyle bakıyor ve insanlığın önünde saygıyla eğiliyoruz. Maltepe Belediyesi, kimseyi ötekileştirmeyip herkesi aynı gözle görüp, her vatandaşımızın önünde eğilerek hizmet etmeyi şiar edinmiştir” dedi.

Hediye dağıtıldı
Kılıç, Ramazan ve Muharrem aylarında yapılan çalışmalardan, cemevlerinin Maltepe’de ibadethane olarak kabul edildiğinden de bahsetti. Daha sonra Noel ağacının açılışı butona basılarak yapıldı. Açılıştan sonra vatandaşlara çeşitli hediyeler dağıtıldı.