Gündem Market çalışma saatleri nedir? Hafta sonu ve hafta içi marketler saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Market çalışma saatleri nedir? Hafta sonu ve hafta içi marketler saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

25.03.2021 - 09:03 | Son Güncellenme:

Marketler saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında marketler belirli saatler arasında açık kalıyor. Peki, hafta içi ve hafta sonu market çalışma saatleri nedir? İşte düşük, orta, yüksek ve çok yüksek risk gruplarında yer alan iller için market çalışma saatleri.

Market çalışma saatleri nedir Hafta sonu ve hafta içi marketler saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor

Son Dakika: Marketler kaça kadar açık? Hangi illerde market çalışma saatleri değişti? Salgınla mücadelede alınan önlemler kapsamında marketlerin çalışma saatleri değiştirildi. Peki, hafta içi marketler kaça kadar açık? Sokağa çıkma yasağı olduğu günler marketler açılıyor mu?

Haberin Devamı

MARKETLER KAÇTA AÇILIYOR, KAPANIYOR?

İçişleri Bakanlığı normalleşme genelgesine göre daha önce saatleri belirlenmiş olan bakkal, market, manav, kasap işyerlerinin açılış kapanış saatleri düşük, orta ve yüksek risk grubundaki illerde 07.00 - 20.00 saatleri arasında olması kararlaştırıldı.

HAFTA SONU ve HAFTA İÇİ MARKET ÇALIŞMA SAATLERİ

Son genelgeye göre marketler saat 07.00'de açılıyor. Hafta içi ve hafta sonu 07.00-20.00 saatleri arasında açık olan marketler yüksek ve çok yüksek riskli illerde Pazar günü sokağa çıkma yasağında 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak.

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER

Uşak, Şanlıurfa, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı ve Iğdır.

Haberin Devamı

ORTA RİSKLİ İLLER

Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Bursa, Denizli, Manisa, Isparta, Eskişehir, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Bartın, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Kahramanmaraş, Adana, Gaziantep, Hatay, Malatya, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bayburt, Erzurum ve Kars.

YÜKSEK RİSKLİ İLLER

İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan.

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER

Edirne, Balıkesir, Sakarya, Burdur, Konya, Aksaray, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Osmaniye ve Adıyaman.