Gündem Masaj yöntemleriyle siz de selülitlerden kurtulabilirsiniz

Masaj yöntemleriyle siz de selülitlerden kurtulabilirsiniz

27.04.2018 - 17:41 | Son Güncellenme:

Yaz mevsimi yaklaştıkça sahillerde boy göstermelerin, mini elbise ve şortların zamanı da yaklaşıyor demektir. Peki, her yaştan kadının ortak kâbusu selülitlerden kurtulmanın en kolay yolları nelerdir? İşte selülit kâbusundan kurtulmak isteyenler için bir yazı dizini.

Masaj yöntemleriyle siz de selülitlerden kurtulabilirsiniz

Selülit neden olur?

Haberin Devamı

Bir durumdan kurtulmak için öncelikle o duruma neyin sebep olduğunu öğrenmek gerekir. Bazı durumlarda derinin genetik özelliklerinden dolayı görülen selülit bazense sadece yeme alışkanlıklarının sürekli değişmesinden kaynaklanır. Yani sürekli kilo alıp verirken sıkılaşma sporları yapılmamasından dolayı kaynaklanır.

Kurtulmanın en doğal yolu “masaj”

Selülitten kurtulmak için elbette güzellik merkezlerinde uygulanan pahalı yöntemler denenebilir. Ama pahalı yöntemler istemeyenler için en doğal ve kalıcı yöntem masajdır.

1. Hazırlık: Dolaşım sisteminizin periferik damarları ve kılcal damarları yoluyla artan kan akışını teşvik etmek için ayaktan veya dizden başlayarak ve yukarı doğru hareket ederek bacaklarınıza organik masaj yağı uygulayın. Bu uygulama kan akışının bölgesel olarak hızlanması, o bölgede ki derilerin kendisini yenilemesini hızlandırır.

Haberin Devamı

2. Yoğurma masajı: Daha küçük alanlar (iç diz, üst kollar veya buzağılar) için parmaklarınızı kullanarak yoğurun ve kanı yüzeye yakınlaştırmak için daha geniş alanları yani kalça, uyluk ve mide gibi yoğurun. Atık birikimini ortadan kaldıran, masaja benzeyen yoğurma hareketi ekmek hamuru yoğurur gibi sıkma ve yukarı çekmelerden ibarettir.

3. Knuckle masajı: Aşırı yoğun selülit çıkıntılarına girmek için yumruklarınızı kullanın. Yağ birikintilerini kırmaya yetecek kadar basarak, vücudunuzun kendi metabolizması doğal olarak onlarla daha iyi başa çıkabilir.

4. "S" masajı: Bu, her bir elinizin sorun alanlarının büyük bir kısmını kavramak ve başparmaklarınızın dik açıda olduğundan emin olmak anlamına gelir. Etleri kıvrımları ile "S" harfi oluşturacak şekilde zıt yönlerde çevirin.

5. Sıkıştırma masajı: Kaslarınızı gevşetin. Etli kısımları iki elinizle kavrayın ve ıslak bir havluyu sıkıyormuş gibi çevirin. Bu masajı uyluk ve etli kalça bölgelerinde kullanın.

6. Bitirmek için: Günlük masajınızı, derin basma ile (adım 1'de olduğu gibi) – sorunlu bölgenizde ki masajı derinizi yukarıya doğru çekerek bitirin. Bu, serbest bırakılan birikintilerin, lenfatik drenajın ve normal kan akışının metabolik etkisi ile nihai eliminasyonlarına doğru yukarı doğru akışını teşvik etmektir. Yani kan akışı hızlanır ve deri yenilenmesi hızlanır.