Gündem Matrix filmi gerçek oluyor

Matrix filmi gerçek oluyor

19.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Antalya’da düzenlenen ‘Beyin İnisiyatifi’ zirvesinin sonuç bildirgesi açıklandı. Raporda, yapay zekâ tabletlerinin beyin dokusuna yerleştirilerek çalışmayan organların işlevsel hale getirileceği belirtildi

Matrix filmi gerçek oluyor

ABD Başkanı Barack Obama’nın çağrısıyla oluşturulan ‘Brain Initiative’ (Beyin İnisiyatifi) projesinin Türkiye çalışma grubu Üsküdar Üniversitesi, Antalya’da uluslararası bir zirveye ev sahipliği yaptı. 2. G20 Dünya Beyin Haritalaması ve Tedavileri Bilimsel Zirvesi’nde Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile Beyin Haritalama ve Tedavi Derneği Başkanı Dr. Babak Kateb’in yanı sıra uluslararası heyetin hazırladığı sonuç bildirisi de açıklandı. Öngörülerin yer aldığı rapordan başlıklar şöyle:

Haberin Devamı

Mavi beyin projesi

-BCI (Beyin Bilgisayar Arayüzü) ile aspirin büyüklüğünde yapay zekâ tabletleri beyin dokusuna yerleştirilecek ve çalışmayan organlar çalıştırılmaya başlanacak. Protez kol ve bacaklarınız BCI tarafından yönlendirilip hareket ettirilecek. BCI beyin ile organlar arasındaki beğlantıyı kurarak köprü görevini üstlenecek.

-Genetik Bilgi, Sinir Ağları (network) ve silikon şebekeler oluşturulacak. Süper yarı insan, yarı robot bilgisayarlar yapılacak. Yani Matrix filmi gerçek oluyor. Bu projeye “mavi beyin projesi” deniliyor.

-Nanoteknoloji kullanılarak “Nanoprobdrug” olarak tanımlanan robotik ilaçlarla hasta organı doğrudan tedavi edilebilecek.

-DNA’ya mühendislik yöntemleri ile müdahale edilerek yapay sinir ağları ile birleştirilerek yeni ve kişiye özel tedavi yöntemleri uygulanacak.

Haberin Devamı

-Elektromanyetik dalgalar kullanılarak zihin okuması yapılabilecek. Koltuklara gizli sensörler konularak, vücut sinyallerini kaydeden alıcılarla kişilerin özel bilgileri kaydedilebilecek. Oval ofis gibi özel alanlardaki toplantılarda kişilerin dışa vurmayan tepkileri okunabilecek.

-Genetik risk faktörleri ve beyin fonksiyonu ilişkisinde genetik bilgiyi bozan mutasyonlarla mücadelede şizofreni, otizm, bipolar bozukluk, zekâ geriliğinde genetik kod bölgelerinin beyin implantları uygulanarak tedavisi gerçekleşecek.

Matrix filmi gerçek oluyor


Üzerinde çalışılan teknolojiye göre protez kol ve bacaklarınız BCI(Beyin Bilgisayar Arayüzü) tarafından yönlendirilip hareket ettirilecek. BCI beyin ile organlar arasındaki beğlantıyı kurarak köprü görevini üstlenecek.

Beynin sırları çözülüyor

Beyaz Saray, 2 Nisan 2013’te beynin sırlarını çözmek üzere Beyin İnisiyatifi projesini başlattı. 100 milyon dolarlık bir fonla başlayan projede Başkan Barack Obama, bilim insanlarına çağrıda bulunarak, faal bir beynin dinamik bir resmini oluşturmalarını, nasıl düşündüğümüzü, nasıl öğrendiğimizi ve nasıl hatırladığımızı daha iyi anlamalarını istedi. Ulusal Çalışma Enstitüsü Müdürü, çağrı üzere bir çalışma grubu oluşturdu. Beyin İnisiyatifi, çalışmaları ilk 5 yıllık dönemde ağırlıklı olarak teknolojik gelişmelere yoğunlaşılacak. Ardından ikinci 5 yılda, teknolojik gelişmelerin sağlayacağı bilgilerle beyin hakkındaki temel sorulara cevap aranacak. Otizm, şizofreni, Parkinson, Alzheimer, ALS gibi önemli hastalıkların altında yatan nedenlerin keşfine çalışılacak.