Gündem MEB ücretsiz tablet başvurusu nasıl yapılır? MEB 500 bin tablet başvuru ekranı ve formu

MEB ücretsiz tablet başvurusu nasıl yapılır? MEB 500 bin tablet başvuru ekranı ve formu

14.12.2020 - 10:40 | Son Güncellenme:

MEB ücretsiz olarak tablet dağıtımına devam ediyor. Bugüne kadar 150 bin tablet dağıtımı yapıldığını açıklayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tablet dağıtımı ile ilgili yeni süreç hakkında bilgiler verdi. Aralık ayı içerisinde 300 bin Ocak ayı ortasına kadar da toplamda 500 bin tablet dağıtımının yapılacağını duyurdu. Pandemi ile birlikte hayatımızda çok önemli bir hal alan uzaktan eğitim için olmazsa olmazlar arasında yer alan tabletler için MEB tarafından ücretsiz dağıtım devam ediyor. Peki Ücretsiz tablet başvurusu nasıl yapılır?

MEB ücretsiz tablet başvurusu nasıl yapılır MEB 500 bin tablet başvuru ekranı ve formu

MEB 500 bin ücretsiz tablet başvurusu nasıl yapılır sorusu öğrenciler tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamada Aralık ayı içerisinde yeni bir tablet dağıtım sürecine girildiğini 14 Aralık (Bugün) itibariyle sürecin başlayacağı ve bu ay içerisinde bvelirli periyotlar ile 300 bin tabletin dağıtımının gerçekleştirileceği Ocak ayı ortasına kadar ise toplamda 500 bin tablet dağıtılacağını duyurdu. Peki MEB 500 bin ücretsiz tablet başvurusu nasıl yapılır?

Haberin Devamı

BAKAN SELÇUKTAN 500 BİN TABLET AÇIKLAMASI

Şimdiye kadar çeşitli kuruluşların da desteğiyle 150 bin civarında tablet dağıtıldı. Bakanlık olarak çalışmalarımız devam ediyor. 21 Aralık tarihine kadar 200 bin tableti daha dağıtmış olacağız. Bugün de başlıyoruz. 2021 Ocak ortasına kadar 300 bin ilave tableti dağıtmış olacağız. Bu tabletlerin tamamı internet bağlantılı.

Öğretmen başına düşen öğrenci sayımız; ilköğretimde 28'den 16'ya, ortaöğretimde de 18'den 11'e düşmüştür.

Bakan Selçuk tablet dağıtımı hakkında daha önce yaptığı açıklamada, "Aralığın 14'ünde, 21'inde, 28'inde tekrar bir dağıtım süreci başlıyor. Yaklaşık 300 bin tablet dağıtımı gerçekleştirilecek bu süreçte. Ocak ortasına kadar da 500 bin tabletin dağıtımı tamamlanmış olacak." bilgisini paylaştı.

Haberin Devamı

MEB 500 BİN ÜCRETSİZ TABLET BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

MEB tarafından yapılacak olan 500 bin ücretsiz tablet dağıtımı kapsamında öncelikli ihtiyaç sahibi öğrencilere hızla ulaşabilmesi için hazırlanan dağıtım stratejisiyle hareket edilecek. Bu kapsamda öğrencilerin ailelelerinin gelir durumu, eğitim çağındaki kardeş sayısı, yüz yüze eğitime devam etme durumu gibi kriterlere göre sıralama yapıldı ve bu sıralamaya göre dağıtım yapılacak