GündemMeclis’te ilk mesai Başkanlık Divanı için

Meclis’te ilk mesai Başkanlık Divanı için

11.06.2025 - 07:01 | Son Güncellenme:

TBMM, Kurban Bayramı nedeniyle verdiği bir haftalık aranın ardından çalışmalarına bugün devam edecek.

Meclis’te ilk mesai Başkanlık Divanı için

EVRİN GÜVENDİK/ANKARA- Meclis Genel Kurulu’nun bayram sonrası ilk mesaisi ise TBMM Başkanlık Divanı üyelerini seçmek olacak. Meclis Genel Kurulu’nda, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un geçen hafta 28. Yasama Dönemi ikinci devre için yeniden seçilmesinin ardından Başkanlık Divanı’nda görev yapacak dört naşkanvekili, katip üyeler ve idare amirleri için seçim yapılacak. Meclis başkanvekilliği için AK Parti’nin Bekir Bozdağ ile devam etmesi beklenirken; MHP de yine mevcut Meclis Başkanvekili Celal Adan’la devam kararı aldı. CHP, Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’nın yerine Ankara Tekin Bingöl’ü, DEM Parti ise Sırrı Süreyya Önder’in vefatı nedeniyle Önder gibi İmralı Heyeti’nde bulunan Pervin Buldan’ı aday gösterdi. Meclis’i ise İçtüzük gereği TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş yönetecek.

Haberin Devamı

Rütbe bekleme teklifi

Başkanlık Divanı üyelerinin seçilmesinin ardından Meclis, Anayasa Mahkemesi’nin kanun yolu ile yapılması için iptal ettiği Kanun Hükmünde Kararnameleri (KHK) içeren yasa teklifini görüşecek. Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne göre, çeşitli nedenlerle kuvvet komutanlıklarının rütbe karşılama oranlarında eksiklik veya fazlalık oluşması halinde personel ihtiyacının karşılanabilmesi amacıyla rütbe bekleme süreleri Cumhurbaşkanı kararıyla değiştirilebilecek. Yükseköğretim kurumlarında sözleşme ile görevlendirilecek yabancı uyruklu öğretim elemanı sayısı dolu öğretim elemanı kadrosu sayısının yüzde ikisini geçemeyecek. Trafik cezalarını artıran kanun teklifi de Genel Kurul gündeminde bulunuyor.

Haberin Devamı

Kartalkaya için son toplantı

Bu hafta Kartalkaya Otel Yangınını Araştırma Komisyonu ise son toplantısını gerçekleştirecek. Toplantının ardından rapor yazımına başlayacak olan komisyonda milletvekilleri önerilerini dile getirecek. Nisan ayında 34 ilde etkili olan zirai don olayının etkilerini ve çözüm önerilerini araştırmak üzere kurulan Meclis Komisyonu ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Tarım Kurulu, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası temsilcileri ile akademisyenleri dinleyecek.

KEŞFETYENİ
Bomba iddia! Gönlünü milli futbolcuya kaptırdı
Bomba iddia! Gönlünü milli futbolcuya kaptırdı

Cadde | 11.06.2025 - 07:52

Magazin dünyasının konuştuğu sürpriz aşk iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Yazarlar