Gündem Memur maaşıyla lüks villada tatil

Memur maaşıyla lüks villada tatil

11.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ davasının itirafçısı ve firari eski savcı Öz’ün lise arkadaşı olan iş adamı anlattı: ‘Zekeriya Öz, Datça’da günlüğü 4 bin lira olan otelin bünyesindeki villada tatil yapıyordu. Otelin sahibi Akın İpek idi’

Memur maaşıyla lüks villada tatil

Bursa’da 14’ü tutuklu 60 sanığın yargılandığı FETÖ davasında itirafçı olan iş adamı M.K’nın mahkemeye sunduğu ek ifadesinde, FETÖ firarisi eski savcı Zekeriya Öz’ün Datça’da günlüğü 4 bin lira olan lüks villada 10 günlük tatiline ait detaylar yer aldı.

Haberin Devamı

Öz’ün liseden sınıf arkadaşı olduğunu ve savcı olduktan sonra da zaman zaman görüştüklerini belirten M.K. “Sanırım üniversite yıllarında örgüt toplantılarına gitmiş. Zekeriya Öz’ün Ergenekon savcılığı yaptığı dönemde örgüt elebaşı Fetullah Gülen tarafından kendisini cesaretinden dolayı tebrik ve dua ettiğini söylediğini duydum” ifadelerini kullandı.

‘Oğlu, Almanya’da olduğunu söyledi’

İtirafçı iş adamı M.K, Zekeriya Öz yurt dışına firar ettikten 6-7 ay sonra Öz’ün oğlunun kendisini ziyarete geldiğini belirterek, “Avukatlık stajını bitirdiğini ve kendisine İstanbul’da avukatlık ofisi açtığını, İstanbul’da bir davam olursa kendisine vermemi rica etti ve bana sorum üzerine babasının Almanya’da olduğunu söyledi” ifadesini kullandı.

40 bin liralık tatil

Firari Akın İpek’in sahibi olduğu Datça’daki bir otelde tatil yaparken Öz’le karşılaştığını anlatan itirafçı şu bilgileri verdi: “ Öz’ün oraya bir müteahhit iş adamıyla birlikte geldiklerini gördüm. Zekeriya Öz gibi sabit maaşı olan bir savcının günlüğü 4 bin lira olan otel bünyesindeki lüks villada 10 günlük tatile gelmesi bende şüphe uyandırdı. Kendisi her ne kadar ‘Memur indirimi alarak konaklama ücretini kendim karşıladım’ dese de bana pek inandırıcı gelmedi. Beraber geldikleri iş adamının adı, Zekeriya Öz’ün Dubai gezisiyle ilgili yürütülen soruşturmada da geçmişti.”

Haberin Devamı

M.K, 17-25 Aralık 2013 operasyonlarından 2-3 ay sonra İstanbul’da görüştüğü Zekeriya Öz’le tavla oynadıklarını belirterek, “Kendisine ‘Bu işten Gülen’in haberi oldu mu?’ diye sorduğumda bana ‘Bu işin ucu kime dokunursa dokunsun sonuna kadar gidilsin’ diye haber geldiğini söylemişti” ifadelerini kullandı.

‘5 kişiye dağıtılmış’

Öz’ün açığa alınmasından sonra yaptığı başka bir görüşmeden de bahseden M.K, “Bu görüşmede, şu ana kadar yürüttüğü bütün soruşturmalara ait tüm dosyaların bir flash diskte kayıtlı olduğunu söyledi. Bu flash disklerin çoğaltılarak 5 kişiye dağıtıldığını, bunların bir tanesinin kendisinde, bir tanesinin de kendisinin bildiği bir şahısta olduğunu, diğer üç tanesinin ise kimde olduğunu bilmediğini söylemişti” dedi.