Gündem Hava durumu raporu güncellendi! Bugünden itibaren kış başlıyor, İstanbul için kar uyarısı

Hava durumu raporu güncellendi! Bugünden itibaren kış başlıyor, İstanbul için kar uyarısı

27.01.2023 - 11:08 | Son Güncellenme:

Meteoroloji bugün 21, yarın 9 kent için sarı ve turuncu uyarıda bulunmuştu. Muğla, Antalya, Aydın’da sağanak ve fırtına etkili olurken İstanbul için flaş kar uyarısı geldi. Meteoroloji çarşamba gününü işaret ederken CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen'de İstanbul için kar tarihi verdi. İşte son durum...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son bilgilere göre bugün itibarıyla yurdun çoğu bölgesinde; kar, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. İstanbul'un yüksek kesimlerinde ara ara sulu kar geçişlerinin görülebileceği iddiaları gündemdeyken Meteoroloji güncel haritayı paylaştı ve çarşamba gününe dikkat çekti. 

Haberin Devamı

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN GELİR?

Bugünden itibaren kışın başladığını söyleyen CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, 'İstanbul'da kar yağışı ne zaman olur?' sorusuna da yanıt verdi. Şen şu ifadeleri kullandı;

Kışın ortasındayız. Tam da şubatın ilk haftası, ortası sayılır. Bugünden itibaren kış başlıyor. Doğu da İç Anadolu'da kar yağışları başlıyor. İstanbul'da karla karışık yağmur var. Türkiye'nin hemen hemen her yerinde yağış var. İstanbul'da pazar günü 6 dereceye kadar düşecek. İstanbul'da kar yağışı şu an için görünmüyor. İstanbul'un tepelerine kar yağabilir. Ne zaman? Pazartesi, pazar günü.

ANTALYA'DA SON DURUM

CNN Türk yayınına bağlanan DHA muhabiri Aslı Duran, "Meteoroloji dün kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yaptı. Fırtına etkisini sabah saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başladı. Dalgaların boyu 4 metreye ulaştı. Kaleiçi Yat Limanı'nda bulunan teknenler korumaya alındı. Yüksek kesimlerde kar yağışı ve karla karışık yağış bekleniyor. Fırtınanın şiddetini sabah saatlerinden itibaren etkisini azaltmasını bekliyoruz" yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

MARMARİS'İ SAĞANAK VE FIRTINA VURDU

Marmaris'te gece başlayan yağmur, gün içinde sağanağa dönüştü. Zaman zaman etkisini artıran yağış nedeniyle İçmeler Mahallesi'nde yanan ormanların çıplak dağ eteklerinden çamurlu sular indi, dereler taştı. Fırtınada ise ağaçlar devrildi, deniz kıyısında dev dalgalar oluştu, iş yerlerinin tabelaları ile tenteleri uçtu. Fırtına özellikle Turunç, Selimiye, Bayır, Beldibi, İçmeler, Adaköy, Çamdibi, Tepe ve Sarıana mahallelerinde etkili oldu. Devrilen ağaç, otomobilin üzerine düşerek hasara neden oldu. Turunç Mahallesi'nde de devrilen ağacın kapattığı yolu, ekipler açtı. İçmeler Mahallesi'nde ise otelin camı, çalışanların üzerine düştü. İhbarla gelen sağlık ekipleri, yaralanan 1 kişiyi ayakta tedavi etti. Körfezde alargadaki tekneler, dev dalgaların içinde kaldı. Dalgalar, sahildeki işletmelere kadar ulaştı.  

‘TURUNCU’ KOD VERİLEN ANTALYA’DA ETKİLİ FIRTINA

Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğü, şehir merkezinde ve batı ilçelerinde metrekareye 100 kilograma kadar ulaşması beklenen yağış ile doğu ve güneydoğu yönlerden 50 ile 75, yer yer 9 kuvvetinde 90 kilometre kuvvetli fırtına nedeniyle turizm şehri Antalya için ‘turuncu’ kod uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Beklenen fırtına sabah saatlerinde etkisini göstermeye başladı. Kaleiçi Yat Limanı’nda falezlerde yüksekliği 4 metreyi bulan dalgalar oluştu. Liman içindeki tekneler sahipleri tarafından sabitlendi, önlemler alındı. Dev dalgalar falezleri aşındırırken, yerli ve yabancı turistler dalgaları fotoğraf karelerinde fon olarak kullandı. Yat limanını dalgalardan koruyan dalgakıran ise fotoğraf ve özçekim yapmak isteyenlerin uğrak yeri oldu. Dalgakıranın üzerinden aşan dalgalara aldırmayan yerli ve yabancı turistler fenere doğru ilerledi. Dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili de dev dalgalara teslim oldu. Plajı kaplayan dalgalar arasında vatandaşlar fotoğraf çektirdi. Fırtınanın yarın sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

HIZI 100 KİLOMETREYİ AŞTI

Haberin Devamı

Antalya'da rüzgarın hızı, bazı noktalarda 100 kilometreyi aştı. Meteoroloji'nin paylaştığı verilere göre, rüzgarın hızı; Kemer'de 105, Konyaaltı'nda 85,7, Elmalı ve Finike'de 72, kent merkezinde 71 kilometreye ulaştı. Rüzgarın, kuvvetli yağışla birlikte hızını artırarak bu gece yarısına kadar devam etmesi bekleniyor.

Hava durumu raporu güncellendi Bugünden itibaren kış başlıyor, İstanbul için kar uyarısı

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN GELECEK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son bilgilere göre tüm yurt sağanak ve kar yağışı etkisine giriyor. Bugün 21 kentte sarı ve turuncu kodlu alarm yapılırken önümüzdeki hafta çarşamba günü İstanbul'da karla karışık yağmur bekleniyor.

KUVVETLİ KAR UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, doğu illeri için kuvvetli kar yağışı uyarısında bulundu.

Meteoroloji, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'da beklenen kar yağışlarının 28 Ocak 2023 Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren Sivas, Kayseri, Nevşehir, Malatya, Elazığ, Erzincan, Muş, Hakkari ve Van ilinin kuzey ve güney ilçelerinde kuvvetli (10-20 cm.), Tunceli, Bingöl ve Bitlis çevreleri ile Şırnak'ın doğusu, Hakkari ve Van'ın yüksek kesimlerinde yer yer yoğun kar (20 cm ve üzeri) şeklinde olacağının tahmin edildiği belirtildi. Açıklamada, “Kuvvetli kar yağışlarının 29 Ocak 2023 Pazar sabah saatlerine kadar etkili olması bekleniyor. Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

Haberin Devamı

Hava durumu raporu güncellendi Bugünden itibaren kış başlıyor, İstanbul için kar uyarısı

21 KENTE SARI VE TURUNCU ALARM

Afyonkarahisar, Antalya,  Aydın, Balıkesir, Bolu, Burdur, Çanakkale, Denizli, Isparta, İzmir, Kayseri, Konya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Niğde, Sivas, Uşak, Yozgat, Aksaray, Karaman

9 KENTTE SARI VE TURUNCU ALARM

Meteoroloji Antalya için turuncu alarmda bulundu.

 Kayseri, Konya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Yozgat, Aksaray, Karaman’da ise sarı kodlu uyarı yapıldı.

1/27

2/27

3/27

4/27

5/27

6/27

7/27

8/27

9/27

10/27

11/27

12/27

13/27

14/27

15/27

16/27

17/27

18/27

19/27

20/27

21/27

22/27

23/27

24/27

25/27

26/27

27/27

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı, ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur ve karla karışık yağmur, yükssekleri kar yağışlı 10

İstanbul: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 12

İzmir: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. 15

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve hafif sağanak yağışlı 18

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların merkez ve batı ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. 16

Samsun: Parçalı bulutlu 16

Trabzon: Parçalı bulutlu 14

Erzurum: Parçalı bulutlu 3

Diyarbakır: Parçalı bulutlu 11