Gündem Meteoroloji'den Marmara için flaş uyarı! Saat verildi, kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji'den Marmara için flaş uyarı! Saat verildi, kuvvetli yağış geliyor

03.05.2023 - 14:41 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden bir son dakika uyarısı geldi. Marmara Bölgesi için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. İstanbul dahil 7 kent için saat verildi, 22 kentte sarı kodu uyarı yapıldı. İşte Meteoroloji’nin duyurduğu tarih ve saat…

Meteoroloji İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada; yarın Marmara Bölgesi genelinde (Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova) beklenen gök gürültülü sağanakların, yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarılarda bulundu.

22 KENT İÇİN SARI KODLU UYARI

Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ, Uşak, Yalova

Meteorolojiden Marmara için flaş uyarı Saat verildi, kuvvetli yağış geliyor

KEŞAN'DA SAĞANAK ETKİLİ OLDU

Öte yandan Edirne'nin Keşan ilçesinde etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Hava sıcaklığının 20 derece olduğu ilçede, öğle vakti sağanak bastırdı. Sağanak nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, sürücüler trafikte zor anlar yaşadı. Ana yollarda trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Yağmura hazırlıksız yakalananlar, saçak altlarına ve pasaj girişlerine sığındı. Yağışın aralıklarla sürmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Bir an evvel yaz gelsin, bahar gelsin, tişörtlerle dolaşalım diyorlar ama sıcaklık düşüyor tekrar montlar giyiliyor."

Sıcaklık bir artıyor. Bir düşüyor. Türkiye genelindeki hava durumu hastalıklara davetiye çıkarıyor. Doğu Anadolu'nun doğusunda yağmur var, diğer yerlerde parçalı bulutlu ama bugün akşamüstüne doğu Ege ve Marmara'da yağış görünüyor. Yağış Batı'dan başlayacak. Türkiye genelini etkisi altına alacak.

PEKİ YAĞMUR MEGAKENTTE DE UĞRAYACAK MI?

Prof. Dr. Şen "Gece saatlerinde İstanbul'a gelecek. Yarın biraz daha kuvvetli görünüyor. Cuma durur ama hafta sonu yağış var."

İşte 5 günlük hava tahmin raporu

Meteorolojiden Marmara için flaş uyarı Saat verildi, kuvvetli yağış geliyor

Yazarlar