Gündem Meteoroloji'den son dakika uyarısı! Kar yeniden geliyor, 4 gün sürecek

Meteoroloji'den son dakika uyarısı! Kar yeniden geliyor, 4 gün sürecek

14.03.2022 - 23:18 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan bir son dakika açıklamasına göre, Türkiye tekrardan soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek. Cuma gününden itibaren yurt genelinde karla karışık yağmur ve kar yağışının etkili olması bekleniyor. 4 gün sürmesi tahmin edilen soğuk ve yağışlı havalara ilişkin CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen'de yeniden uyarılarda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından İstanbul'da etkili olan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, etkisini yitirdiği bazı ilçelerde tekrar başladı. Lapa lapa yağan karda vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Haberin Devamı

Meteorolojiden son dakika uyarısı Kar yeniden geliyor, 4 gün sürecek

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, batısının zamanla az bulutlu, Marmara'nın kuzeyi, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgeleri ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı, İstanbul ve Tekirdağ çevrelerinin yağmurlu, yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Karadeniz kıyıları, Ordu, Ağrı, Muş, Bitlis ve Hakkâri çevrelerinde yerel kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Ülke genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacak, ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edecek. Rüzgarın, genellikle kuzeyli, güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Akdeniz Bölgesinde kuzeyli, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güneyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

CUMA TEKRAR DÜŞÜYOR

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “ Çarşamba akşamı yağmur var. Sıcaklıklar perşembe 8 dereceye yükselecek ancak Cuma tekrar düşüyor” dedi.

Prof. Dr. Şen, “Türkiye’ye yeni bir soğuk hava geliyor. Perşembe akşamı Marmara’ya yağmur yapacak Anadolu’ya kar. Cuma cumartesi Marmara “İstanbul dahil” karla karışık yağmur ve kar ihtimali var” şeklinde konuştu.

SOĞUK HAVA DALGASI YENİDEN GELİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yayınladığı yeni haritada Perşembe günü yurdun birçok kentinde yer yer sağanak geçişlerinin etkili olacağını belirtti. İstanbul'da ise sıcaklıklar tekrar düşecek. Öte yandan Cuma günü tekrardan başlayacak olan kar, karla karışık yağmurun 4 gün devam etmesi bekleniyor. 

Meteorolojiden son dakika uyarısı Kar yeniden geliyor, 4 gün sürecek

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinin karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Haberin Devamı

ÇANAKKALE 0°C, 9°C
Parçalı bulutlu

İSTANBUL 0°C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve kar yağışlı

KIRKLARELİ -4°C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu

KOCAELİ -2°C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı

EGE
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

A.KARAHİSAR -8°C, 3°C
Parçalı ve az bulutlu

DENİZLİ -2°C, 9°C
Parçalı ve az bulutlu

İZMİR 2°C, 12°C
Parçalı ve az bulutlu

MANİSA 0°C, 10°C
Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ
Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgârın, iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına(40-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

ADANA 2°C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu

ANTALYA 5°C, 14°C
Parçalı ve az bulutlu

HATAY -2°C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu

ISPARTA -6°C, 4°C
Parçalı ve az bulutlu

İÇ ANADOLU
Parçalı yer yer çok bulutlu, güney ve doğusu ile Eskişehir çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Haberin Devamı

ANKARA -5°C, 4°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

ESKİŞEHİR -5°C, 3°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, hafif kar yağışlı

KAYSERİ -10°C, -1°C
Parçalı ve çok bulutlu, hafif kar yağışlı

KONYA -6°C, 0°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, hafif kar yağışlı

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BOLU -6°C, 1°C
Parçalı ve çok bulutlu, hafif kar yağışlı

DÜZCE -1°C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu, hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KASTAMONU -7°C, 2°C
Parçalı ve çok bulutlu, hafif kar yağışlı

ZONGULDAK 2°C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu, hafif kar yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Ordu ve Giresun’un iç kesimleri, Rize çevreleri ve Artvin’in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Haberin Devamı

RİZE 1°C, 4°C
Çok bulutlu, karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

SAMSUN 0°C, 6°C
Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

TOKAT -4°C, 2°C
Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

TRABZON 1°C, 5°C
Çok bulutlu, karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU
Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don bekleniyor. Yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ERZURUM -12°C, -4°C
Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

KARS -12°C, -4°C
Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

MALATYA -5°C, 3°C
Çok bulutlu, hafif karlakarışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı

VAN -7°C, 2°C
Çok bulutlu, aralıklı ve hafif kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Çok bulutlu, doğusunun aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, kuzey ve doğu kesimlerinin yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DİYARBAKIR -2°C, 8°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

GAZİANTEP -5°C, 5°C
Çok bulutlu

SİİRT -4°C, 4°C
Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

ŞANLIURFA -1°C, 7°C
Çok bulutlu, doğusunun aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı