Gündem Mevlid Kandili ne zaman idrak edilecek? 2018 Mevlid Kandili tarihi

Mevlid Kandili ne zaman idrak edilecek? 2018 Mevlid Kandili tarihi

10.11.2018 - 15:14 | Son Güncellenme:

İslam dünyası Mevlid Kandili için artık gün sayıyor. Bu mübarek gün önceci yurdumuzun dört bir yanındaki vatandaşlarımız Mevlid Kandili ne zaman idrak edilecek ve Mevlid Kandili'nin önemi ve anlamı nedir sorularını araştırıyor. İşte Mevlid Kandili ile ilgili bilinmesi gereken tüm her şey...

Mevlid Kandili ne zaman idrak edilecek 2018 Mevlid Kandili tarihi

Mevlid Kandili ne zaman idrak edilecek? sorusu merakla araştırılmaya devam ediyor. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.)’in doğum gününü ifade eden mübarek gece Mevlid Kandili olarak kabul edilmektedir.

Haberin Devamı

MEVLİD KANDİLİ HANGİ GÜN?

Mevlid Kandili bu yıl 19 Kasım 2018 Pazartesi gününe denk gelmektedir.

MEVLİD KANDİLİNİN ÖNEMİ VE ANLAMI

Mevlid; doğum zamanı, doğulan yer ve zaman anlamına gelmektedir. Peygamber Efendimiz (sav)’in doğduğu geceye Mevlid Gecesi denir. Bu gece aynı zamanda Rebiülevvel ayının onikinci gecesidir. Dünyanın her kesiminden Müslümanlar, her sene bu geceyi Mevlid Kandili olarak kutlamaktadır. İslam'da Hz Muhammed (sav)’in doğum günü farklı mezheplerde kutlanır.

Sünniler Rebiülevvel ayının Onbirinci gecesini Onikinci'ye bağlayan geceyi, Şiiler ise 17. günü Mevlid günü ve 17'ye dönen geceyi de Mevlid Gecesi olarak adlandırırlar. Bu iki tarih arasındaki haftayı da Kutlu Doğum Haftası olarak ilan etmişlerdir. Peygamber Efendimiz (sav)’in doğumu tüm Müslüman Alemin de kutlu doğum haftası olarak adlandırılarak bir hafta kutlanılır. Bu hafta Müslümanların bayramıdır. Mevlid Kandili insanı insan yapan bütün güzelliklerin toplandığı rahmet elçisi Hz. Peygamberin (sav)’in doğumunu kutladığımız, onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini, insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme haftasıdır.

Yazarlar