Gündem MHRS (hastane randevu sistemi) nasıl kullanılır? İşte anlatım!

MHRS (hastane randevu sistemi) nasıl kullanılır? İşte anlatım!

15.07.2016 - 16:48 | Son Güncellenme:

Günümüzde en sık yapılan işlemlerden olan MHRS hastane randevu sistemini sizlere detaylı anlatacağız. Hasta olduğunuzda en kolay randevu MHRS hastane randevu sistemi ile alınmakta. İşte MHRS hastane randevu sistemi anlatımı...

MHRS (hastane randevu sistemi) nasıl kullanılır İşte anlatım

Türkiye’de sağlık alanında bir çok yenilikler yapılmıştır. İlerleyen teknoloji ile yapılmakta olan yenilikler en çok sağlık alanında vatandaşlar için büyük gelişme olmuştur. Çünkü sağlık alanı herkes için çok önemlidir ve üstüne düşülmesi gereken konulardır. Teknolojinin gelişmesi ile online işlemler yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Online işlemler vatandaşlar için çok önemli bir sistem haline gelmiştir. Çünkü vatandaşlar işlem yapmak için gerekli kurum ve kuruluşlara gitmek zorunda kalıyor idi. Her alanda yapılmakta olan online işlemler sadece internet ortamında yapılmaktadır. Vatandaşlar için kolay işlem yapabilme adına devlet tarafından oluşturulmuş bir sistem vardır. Bu sistem e- devlet sistemidir. E- devlet sistemi tüm alanda ki işlemleri bir araya getirerek tek bir çatı altında toplamayı başarmıştır. E- devlet sistemi tüm önemli işlemleri barındırdığından dolayı vatandaşlar tarafından çok fazla kullanılmaktadır. E- devlet sistemi içerisinde bir çok işlem barındırır. Bu işlemlerden bir tanesi de hayatımızın en önemli alanı olan sağlık sektörüdür. Önceki dönemlerde hastanelerden randevu almak için hastanelere gitmek zorunda kalıyor idik.

Haberin Devamı

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

MHRS LABORATUVAR SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İlk önce randevu alma sırası daha sonra ise muayene olma sırası derken günümüzün yarısı hastane ortamında geçmekte idi. Ayrıca çok yoğunluk nedeni ile de iyi bir hizmet alamıyor olabilirdik. Ama artık gelişen teknoloji sayesinde online işlemler ile bir çok alanda işlemlerimizi çok kolay ve pratik bir şekilde yapabilmekteyiz. E- devlet sisteminde yer alan MHRS hastane randevu alma işlemi çok kolay bir işlemdir. E- devlet sistemi üzerinden MHRS randevu alma sayfasına girdikten sonra gitmek istediğiniz hastanenin ayrıntılı bir şekilde temel bilgilerine ulaşabilirsiniz. Hastanenin telefon numarası, adresi, konu bilgisi, halk dilindeki adı gibi bir çok mevcut bir şekilde bulunmaktadır. E- devlet şifresi üzerinden herhangi bir işlem yapabilmek için aynı şekilde MHRS randevu alma işlemi yapabilmeniz için e- devlet şifresine sahip olmanı gerekir. E- devlet sistemi şifreli bir uygulamadır. E- devlet sistemi üzerinden e- devlet şifresi ile giriş yapmak istiyor iseniz yapacağınız ilk işlem PTT şubesine gitmeniz gerekir. PTT şubesine gittikten sonra e- devlet başvurusunda bulunabilmeniz için kimlik kartınızda bulunmakta olan T.C. kimlik numaranızı görevliye söyleminiz gerekir. Daha sonra ise e- devlet şifresi almak için 2 TL işlem ücreti vermeniz gerekir. Size özel kapalı bir zarfta e- devlet şifresine sahip olabilirsiniz. E- devlet şifresini aldıktan sonra e- devlet sistemine giriş yapınız e- devlet sistem sayfasından arama bölümüne MHRS hastane randevu alma yazarak MHRS hastane randevu alma sekmesini açınız. Bu sekme de almış olduğunuz e- devlet şifresi ile kimlik doğrulama işlemini yapmanızı isteyecektir. Kimlik doğrulma işlemi yaptıktan sonra e- devlet sistemi üzerinden MHRS hastane randevu alma işleminizi tamamlayabilirsiniz.