Gündem ‘Milletin huzuruna kimse kastedemez’

‘Milletin huzuruna kimse kastedemez’

04.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Terörle mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü vurgulayan Erdoğan, “Teröristleri Gabar’da, Tendürek’te, Cudi’de mağaralara gömdük. Milletimizin huzuruna kimse kastedemez. Yola aynı kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.

‘Milletin huzuruna kimse kastedemez’

HABER MERKEZİ - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin Muğla mitinginde konuştu. Muğla’da olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, kendisinin de fahri Muğlalı olduğunu söyledi. “Fırsat buldukça Marmaris’teki devlet misafirhanesinde birkaç gün dinlenmeye çalışan bir kardeşiniz sıfatıyla kendimi fahri Muğlalı olarak da görüyorum” ifadelerini kullanan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

31 MART BAYRAM: İnşallah 31 Mart’ta milli irade bayramı ilan edeceğiz. Cumhuriyetimizin ikinci asrına yakışır yeni bir kalkınma hamlesini inşallah sizlerle birlikte sandıkta vereceğiz. Hep söylediğimiz gibi biz bugüne kadar sadece eser ve hizmet siyaseti yaptık. Ülkemizin asırlık ihmallerin sonucu olan alt yapı eksiklerini gidermek için çalıştık. Demokrasi ve kalkınma atılımlarımızın meyvesini de ülkemizi 21 yılda üç kat büyüterek, insanımızın özgüvenini artırarak aldık.

ÖTEKİLEŞTİRMEDİK: Başbakanlığımız ve Cumhurbaşkanlığımız sürecinde ne şahsen ne hükümet uygulamalarıyla ne parti politikalarıyla hiç kimseyi hiçbir zaman ötekileştirmedik. Her kesimden vatandaşımızın tamamını kucakladık. Muğla Yörüklerinin ve Türkmenlerinin mağduriyetlerini de biz ortadan kaldırdık. Kürt kardeşlerimizin hakkını da biz savunduk.

Haberin Devamı

‘Milletin huzuruna kimse kastedemez’

Terörle mücadele:

Yerel yönetimlerde de 31 Mart akşamı Cumhur İttifakı güven alırsa bizi tutana aşkolsun. Biz de tüm gücümüzle Muğla’yı daha güzel bir geleceğe hazırlayacağız. Muğla sandıkları patlatarak bize güvenini ortaya koyacaktır. Muğla terör örgütü PKK yüzünden yüzlerce evladını şehit olarak toprağa verdi. İstikrarı bozmak isteyenler terör örgütlerini harekete geçirdi. 15 Temmuz’un ardından terörle mücadelemizi sadece kendi topraklarımızda değil terörün kaynağında yürüteceğimizi ilan ettik. Teröristleri Gabar’da, Tendürek’te, Cudi’de mağaralara gömdük. Milletimizin huzuruna kimse kast edemez. Yola aynı kararlılıkla devam edeceğiz.

‘Kararlılığımızın ifadesi’

(Cumhur İttifakı olarak Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Aydın Ayaydın’ı gösterdiklerini anımsatarak): “Kendisi ülkemizin akademide, bürokraside, siyasette tecrübeli, en saygın, en çözüm odaklı isimleri arasında yer alan bir hocamızdır. Sadece bu tercih bile şehrimizi hak ettiği eserlere ve hizmetlere kavuşturma konusundaki kararlılığımızın ifadesidir.”

‘Enflasyonu çözeceğiz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muğla’daki mitingin ardından Marmaris’te Sivil Toplum Kuruluşları ve Kanaat Önderleri Buluşması’na katıldı. Erdoğan, şunları söyledi.”Enflasyon ve hayat pahalılığı meselesi, tüm dünya gibi bizim de başımızı ağrıtan en önemli husustur. Kovid-19 salgınıyla başlayan, bölgesel çatışmaların olumsuz etkileriyle derinleşen enflasyon hususunda vatandaşlarımızın karşılaştığı sıkıntıların hepsinin farkındayız. Fiyat istikrarı ve anti enflasyonist yaklaşımdan taviz vermeden gerekli adımları atıyoruz ve atacağız. İnşallah yıl sonuna doğru uyguladığımız politikaların olumlu etkilerini somut olarak hissetmeye başlayacağız.”

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Şerif’e tebrik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile telefonda görüştü. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede Türkiye-Pakistan ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı. Erdoğan, Şahbaz Şerif’i yeniden başbakan seçilmesinden dolayı tebrik etti.

 

 

 

Yazarlar