Gündem Milliyet Sanat’da bu ay... ‘Madame X’in şifreleri

Milliyet Sanat’da bu ay... ‘Madame X’in şifreleri

02.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Milliyet Sanat dergisinin haziran kapağında yeni albümü ‘Madame X’i 14 Haziran’da yayınlayacak pop müziğin yıldız ismi Madonna yer alıyor

Milliyet Sanat’da bu ay... ‘Madame X’in şifreleri

Milliyet Sanat dergisi haziran sayısının kapağına 14 Haziran’da yeni albümü ‘Madame X’i yayınlayacak süper star Madonna’yı taşıyor. Mehmet Tez imzalı yazıda, 60 yaşındaki Madonna’nın yeni personası Madame X mercek altına alınıyor. Derginin müzik sayfalarında dikkat çeken diğer bir konu blues ve rock & roll’u bir araya getiren Black Keys’in beş yıl aradan sonra dinleyicilerle buluşacak yeni albümü ‘Let’s Rock’a dair bir yazı. Eda Baba, dergide ilk solo albümü ‘Bir Küçük Tebessüm’ü anlattığı bir söyleşiyle yer alıyor. Dergide ayrıca 11 Haziran’da başlayacak 47. İstanbul Müzik Festivali’ne geniş bir içerik ayırıyor. Festival programından rehber olacak bir seçkinin yanı sıra Human Requiem konserine ve Fazıl Say ile Şanghay Filarmoni Orkestrası’nın konserlerine özel bir yer ayrılıyor.

Haberin Devamı

Derginin plastik sanatlar sayfalarında 58. Venedik Bienali’nde Türkiye pavyonunda yer alan çalışmasını İnci Eviner, derginin okuyucuları için anlatıyor. Ayrıca Ayşegül Sönmez, Venedik Bienali’nde görülmesi gereken eserlere dikkat çekiyor. İstanbul Modern’de sanatseverlerle buluşmaya başlayan Ara Güler sergisi, müzenin fotoğraf bölümü yöneticisi Demet Yıldız’la yapılmış bir söyleşisiyle mercek altına alınıyor. Zilberman Gallery İstanbul’daki ‘Bir Gözüm Ben, Mekanik Bir Göz’ sergisi de derginin plastik sanatlar bölümündeki içeriklerinden bir diğeri.

İkinci sezonu ekrana gelen Almanya yapımı ‘Dark’ dizisinin başrol oyuncuları diziyi Milliyet Sanat okuyucuları için yorumluyor. Derginin sinema sayfalarında The Beatles’ın var olmadığı bir dünyada geçen yeni Danny Boyle filmi ‘Yesterday’den yola çıkarak müziğin başrollerden birine yerleştiği filmler Selin Gürel’in kaleme aldığı bir yazıyla inceleniyor. Ralph Fiennes’ın yönetmen koltuğuna oturduğu ve bu ay gösterime girecek ‘The White Crow’, Sovyet Balet Rudolf Nureyev’in hikayesini anlatıyor ve Milliyet Sanat bu filme sinema sayfalarında yer veriyor.

Haberin Devamı

Datça’da tiyatro

Dergide ayrıca Sevin Okyay, ‘John Wick 3’ün başrolünde yer alan Keanu Reeves üzerine bir portre yazısı kaleme alıyor. Sahne sanatları bölümünde Aso Maro, ayın söyleşisinde ‘Fotoğraf 51’ adlı oyundaki ödüllü oyuncu Fulda Eryiğit’le konuşuyor. ‘Yalnızlar Kulübü’nde dört ödül kazanan oyuncu Ceren Taşçı’yla yapılmış bir söyleşi de derginin sahne sanatları konuları arasında dikkat çekiyor. Dergi, bu yıl 26-30 Haziran tarihlerinde 50 bin tiyatroseveri ağırlamaya hazırlanan Datça Tiyatro Festivali’ni de mercek altına alıyor. Derginin edebiyat bölümünde Nejat İşler ikinci kitabı ‘Ben Hep Senin Yanındayım’ı derginin okuyucuları için anlatıyor. Şebnem İşigüzel ise köşesinde Ursula K. Le Guin’e yer veriyor.