Gündem Minnet Ne Demek? Tdk'ya Göre Minnet Etmemek Ve Minnet Duymak Ne Anlama Gelir?

Minnet Ne Demek? Tdk'ya Göre Minnet Etmemek Ve Minnet Duymak Ne Anlama Gelir?

23.04.2020 - 18:35 | Son Güncellenme:

Minnet kelimesi oldukça eski bir kökene sahip olan kelimedir. Minnet kelimesi ne demek şeklindeki soruların cevabını sizler için derledik. Özellikle minnet kelimesinin kısaca kelime anlamı nedir şeklindeki soruların cevabı için yazımızı okuyabilirsiniz.  

Minnet Ne Demek Tdkya Göre Minnet Etmemek Ve Minnet Duymak Ne Anlama Gelir

Minnet kelimesi Arapçadan dilimize daha sonradan yerleşmiş bir kelimedir. Arapça kökenli olan minnet kelimesi genellikle yardımcı fiil ile beraber kullanılır. TDK tarafından minnet kelimesinin hem yalın hali hem de yardımcı fiil ile birlikte kullanılan hali yer almaktadır.

Haberin Devamı

Minnet Ne Demek?

Minnet kelimesi Arapçadan dilimize geçmiş bir kelimedir. Kelime anlamı olarak minnet sözcüğü yapılan iyiliğe karşı olarak kişinin kendisini borçlu sayması ve hissetmesi anlamına gelir. Bazı kaynaklara göre ise minnet kelimesi başka kimseye karşı kişinin boyun eğmesi şeklinde açıklanmıştır.

TDK'ya Göre Minnet Etmemek ve Minnet Duymak Ne Anlama Gelir?

TDK, minnet etmemek tanımını deyim olarak açıklamaktadır. TDK tarafından yapılan açıklamaya göre minnet etmemek deyimi; bir kimseye boyun eğmemek anlamına gelmektedir. TDK tarafından minnet duymak ise minnet etmek deyimi ile aynı anlamı taşır. Yani minnet duymak; bir olay karşısında kişinin başka kişiye karşı kendisini borçlu sayması anlamında açıklanmıştır.