Gündem Motorlu Taşıtlar Vergisi borç hesaplama nasıl yapılır?

Motorlu Taşıtlar Vergisi borç hesaplama nasıl yapılır?

02.01.2016 - 09:31 | Son Güncellenme:

MTV hesaplama işlemlerini online olarak yapabilir, böylelikle araç vergi borcu sorgulamanızı yapmış olursunuz. Bu işlemleri nasıl ve nereden yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

Motorlu Taşıtlar Vergisi borç hesaplama nasıl yapılır

Hızla akıp geçen zamanda bizlerin yaşamlarında bazı sorumluluklar vardır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bu ülkede yaşıyorsak yerine getirmemiz gereken birtakım sorumluluklar, görevler vardır. Bunlardan biri olarak ise vergi ödeme gösterilebilir. Bizler Türk vatandaşı olarak sahip olduğumuz eşyaların devlete karşı bir hükmü olduğunun farkındayızdır. Bu da bizlerin vergi ödeme zorunluluğu altında olduğumuzun bir göstergesidir. Sahip olduğumuz her türlü mal varlığımızın bir vergi ücreti vardır. Bu vergi ücretlerini ödemeleri gereken tarihte, ilgili yere ödemelerini yapmaları gerekir. Vergi borçları pek çok çeşitlere ayrılır. Motorlu Taşıtların Vergisini sizlere bu yazımızda nasıl ilgili binaya gitmeden yatırabileceğinizi açıklayacağız. Sahip olduğumuz otomobil, motor gibi en ufak motorlu taşıtlarımız varsa bunların vergisini ödemek zorundayız.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

ARAÇ VERGİ BORCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

MTV HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bizler bu vergi borçlarını ya vergi dairelerine ya da bankalar aracılığı ile yatırabiliriz. Ancak bu yerlerden ödeme işlemimizi gerçekleştirmek bir hayli zor olacaktır. Çünkü bu kurumlara vergi ödemeye gelen bir tek biz olmayacağımız için daha bu kuruluşlara işi düşen pek çok insan vardır. Orada oluşacak kalabalık dolayısıyla bizleri etkiler. Daha uzun sürede işlemimizi yapabilmek için vakit öldürmemiz gerekir. Bu nedenle bizler çok daha kısa biz zaman dilimi içinde bu işlemleri yapabilmek isteriz. Bu noktada da yapacağımız işlem internete başvurmaktır. İnternet sistemi sayesinde bizler bu vergi ödeme işlemimizi sıra beklemeden, boşuna vakit harcamadan kolaylıkla yaparız. Gelişmiş internet teknolojisinin biz vatandaşlara sağlamış olduğu pratiklikler ile hayatımız oldukça kolaylaşmıştır. Karşılaştığımız her türlü alanda yaşadığımız hayatımız boyunca internetin bize sağlamış olduğu faydalar yadsınamaz derecede büyüktür. Çünkü her birimizin gün içerisinde yapmaları gereken bazı işlemler vardır. Bunların yanına birde bazı ufak tefek işlemler eklenince bizlerin işlem yapma kapasitesi daha da düşer. Halletmemiz gereken onca işin arasına birde bizlerin bu vergi ödeme gibi küçük çaplı ödeme işlemleri girince vaktimizin büyük bir çoğunluğu bu şekilde kaybolur. Her birimiz yoğun iş temposuna sahip bireyleriz. Bu yoğunluk karşısında daha hayatımıza dâhil olan pek çok işlem yapılmak için bizleri beklemektedir. Günler geçtikçe artarak çoğalan internet teknolojisi kapsamına birçok işlem dâhil olmaktadır. Bu işlemlere örnek verecek olursak bu çaptaki yelpaze oldukça geniştir. Her gün bir yenisi eklenen internetten online işlem yapabilme sistemine en son olarak MTV hesaplama ve araç vergisi sorgulama işlemi eklenmiştir. Vatandaşların oldukça fala rağbet göstermiş olduğu bu mükemmel nitelikte ki sistem ile biz vatandaşalar büyük bir kolaylıkla vergi borcumuzun tutarını öğrenebilir, internet sistemi üzerinden dijital platformda bu hizmetten yararlanabiliriz.

Haberin Devamı

Araç tipini, aracın yaşını, motor silindir hacmini sisteme girerek büyük bir kolaylıkla sizler MTV hesaplama ve araç vergi sorgulama işleminden yararlanabilirsiniz. Evde, işte, yolda aklınıza gelebilecek olan her türlü alanda bu işlemi pratik bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

TÜİK'in enflasyon rakamlarına göre, yeni yılda çeşitli vergi, harç ve cezaların, yüzde 5,58 olan yeniden değerleme oranında artırılması bekleniyor. Buna göre, 1-3 yaş grubunda 1300 cm3'e kadarki otomobillerin MTV'si 624 liraya, 1301-1600 cm3 arasındakilerin 998 liraya, 4001 cm3'ün üzerindekilerin ise 22 bin 717 liraya çıkacak.

Yılbaşından itibaren kırmızı ışıkta geçenlere 200 lira, alkollü araç kullananlara ilk yakalamada 845 lira ceza kesilecek - Hız sınırını yüzde 30'a kadar aşan sürücüler 200 lira, yüzde 30'un üzerinde aşanlar ise 413 lira ceza ödeyecek - Yeni yılda emniyet kemeri takmayanlar ve park yasağını ihlal edenler 93 liralık ceza ile karşı karşıya kalacak

Haberin Devamı

2016'DA EN DÜŞÜK MOTORLU TAŞIT VERGİSİ 624 LİRA

Buna göre, en düşük motorlu taşıtlar vergisi 33 lira artarak 624 lira olacak. 1-3 yaş grubundaki 1300 santimetreküpe kadar motor silindir hacmi olan otomobillerin 591 lira olan motorlu taşıtlar vergisi, yılbaşında 624 lira olacak. Motor silindir hacmi 1301 ile 1600 arasındaki otomobillerin vergisi de 946 liradan 999 liraya yükselecek. 4 bin motorun üstündeki arazi araçlarının vergisi, bin 200 lira artışla 22 bin 717 lira olacak.