Gündem Motosiklet sürücüsü, polis memurunu şehit etti! 'Boşluktan geçmek istedim' savunması

Motosiklet sürücüsü, polis memurunu şehit etti! 'Boşluktan geçmek istedim' savunması

10.10.2023 - 13:38 | Son Güncellenme:

Trafik kontrolünde, “Dur” ihtarına uymayarak polis memuru Alp Efe Bekit’in ölümüne neden olan 21 yaşındaki motosiklet sürücüsü Osman Boyraz hakim karşısına çıktı. Savunmasında polisi fark edince frene bastığını söyleyen sanığa mahkeme başkanı, “Görüntülerde frene bastığın görünmüyor” dedi. Şehit polis memurunun 8 aylık hamile eşi ise mahkemede verdiği ifadede, “3 aydır olay anına ait görüntülerden çıkamıyorum. Bu mahkeme salonundan bu katil çıkarsa hakkımı helal etmiyorum” dedi.

Motosiklet sürücüsü, polis memurunu şehit etti Boşluktan geçmek istedim savunması

15 Temmuz günü Kağıthane’de yapılan uygulama noktasında “Dur” ihtarına uymayan motosiklet sürücüsü 21 yaşındaki Osman Boyraz, görevli polis memuru Alp Efe Bekit’e çarparak ağır yaraladı. Hastaneye kaldırılan polis memuru yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Olayın ardından tutuklanan Osman Boyraz hakkında, “kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürme” suçundan tutuklandı. 

Haberin Devamı

Sanık Osman Boyaz bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya sanık Boyraz avukatlarıyla birlikte katıldı. Boyraz’ın anne ve babası da salonda hazır bulundu. Şehit polis memuru Alp Efe Bakit’in 8 aylık hamile eşi Ezgi Bekit, annesi Hülya Bekit ve babası Ali Nazif Bekit de duruşma salonunda avukatlarıyla birlikte hazır bulundu. 

“BOŞLUKTAN GEÇMEK İSTEDİM”

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Osman Boyraz, olay günü motosikletini tamirden aldığını anlatarak, “Caddede seyir halindeyken yanımdan iki araba geçti. Polisleri 6-7 metre kala fark ettim. Fark edince sol tarafa geçtim ama polis üzerime doğru geldi. Orada bir boşluk vardı. Oradan geçmek istedim. Birine çarptım yere düştü. Olaydan sonra polisler beni alıp arabanın içine bindirdi. Çarptığım kişinin polis olduğunu orada anladım” dedi. 

Haberin Devamı

“BEN DEVLETİNİ POLİSİNİ SEVEN BİRİYİM” 

Hızının 80 km olduğunu söyleyen sanık, “Panikle frene bastım” deyince mahkeme başkanı, “Görüntülerde frene bastığın görünmüyor” dedi. Bunun üzerine sanık, “Ama ben bastım. Üzerime doğru gelince solundaki boşluktan geçmek istedim. Ben devletini, polisini seven birisiyim. Kasıtlı olarak yapmadım” dedi. Sanığın savunması sırasında şehit polis memurunun eşi Ezgi Bekit gözyaşlarını tutamadı. 

“OLAY ANINA AİT GÖRÜNTÜLERİN İÇİNDEN ÇIKAMIYORUM” 

Savunmanın ardından söz verilen Ezgi Bekit, olayın hala etkisinde olduğunu söyleyerek, “8 aylık hamileyim. Son 3 aydır olay anına ait görüntülerin içinden çıkamıyorum.  Benim eşim 2 metre, 120 kilo görünmeyecek biri değil. En son şeritten en sağ şeride geçiyor. 5-6 polisi görüyor, sola doğru kırıyor. Suçlu şekilde motoru sürüyor. Hiçbir şekilde hızını kesmiyor. Ehliyeti yok, kaskı yok. Oradaki olması gereken hızı 50. Bu mahkeme salonundan bu katil çıkarsa hakkımı helal etmiyorum” dedi. 

“GAZA BASTIĞI İÇİN EGZOZ SESİ DUYDUK” 

Anne Hülya Bekit ise, oğlunun görev anında telefonuna bile bakmadığını söyleyerek, “Benim 35 yaşında aslan gibi oğlum gitti. Bizim hiçbir suçumuz yoktu. Şikayetçiyim" dedi. 

Haberin Devamı

Duruşmada olay yerinde görevli olan 11 polis memuru da tanık olarak dinlendi. Sanığın frene basmadığını söyleyen tanıklar, “Fren yerine gaza bastığı için egzoz sesi duyuldu” şeklinde ifade verdi. Beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.