Gündem Motosikletle çıktılar ahlat tohumu ektiler

Motosikletle çıktılar ahlat tohumu ektiler

02.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Coğrafya öğretmeni Ferudun Akyıldız ile anestezi teknikeri eşi İpek Akyıldız, doğaya faydalı olmak için motosikletleriyle çıktıkları Anadolu yolculuğunda gittikleri her yere ahlat ağacı tohumu ekti.

Motosikletle çıktılar ahlat tohumu ektiler

Doğa sevgisini motosiklet tutkusuyla birleştiren Akyıldız çifti, son seyahatlerinde ahlat ağacı tohumları dikerek Anadolu’ya faydalı olmayı amaçladı. İpek-Ferudun Akyıldız, Balıkesir’den motosikletleriyle yola çıktı. İki motosiklet ile Kars ve Iğdır’a kadar giden çift, toplam 4 bin kilometre yaptı. Farklı iklim ve toprak koşullarında kolaylıkla yetişebilen ahlat ağacı tohumlarını boş arazilere dikerek Anadolu’ya faydalı olmayı amaçlayan çift, böylece karbon ayak izlerini de azaltmayı hedefledi. 

Haberin Devamı

Ferudun Akyıldız, “Uzun sayılabilecek bu rotada sadece doğaya şahitlik etmek yetmez diye düşündük. Doğada yaşayan kurda kuşa yem olabilecek bir meyve ağacı tohumu ekmeye karar verdik. Ülkemiz koşullarında her koşulda yetişebilen çok fazla ihtiyacı olmayan bir meyve olmalıydı. Belki oradan geçenlere gölge olur, hem de meyve ikram eder. Binden fazla tohumu ektik. Ekilecek tohumları bir gün önce nemlenecekleri kavanozlara koyduk. Küçük çukurlar açarak çok fazla derin olmadan ektik. Bunun için yanımızda küçük katlanabilir kazma taşıdık” dedi. 

İpek Akyıldız ise, eşi ile dağ tırmanışında tanıştıklarını belirterek, “Biraz içgüdüsel biraz da mesleğimin getirdiği iyileştirme, güzelleştirme dürtüsüyle yolda olmayı, doğa için daha faydalı hale getirmek ve geçtiğimiz yolları güzelleştirmek niyetiyle projemizi gerçekleştirdik. Sosyal medyada bize dua eden insanlar bizi mutlu ediyor. Toprak ana henüz ölmedi, sadece kendi ellerimizle hasta ettik ve yine iyileştirmek bizlerin elinde. Umarım gelip geçtiğimiz bu dünyada doğaya bir tutam faydamız dokunur” dedi.