Gündem MSB'den peş peşe Ukrayna'dan gelen gemilerle ilgili açıklama!

MSB'den peş peşe Ukrayna'dan gelen gemilerle ilgili açıklama!

06.08.2022 - 19:12 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Ukrayna’dan İrlanda’ya mısır taşıyan Panama bayraklı NAVISTAR isimli gemide denetim faaliyetinin başladığını duyurdu. 'NAVISTAR' gemisinin İstanbul'daki denetiminin başarı ile tamamlandığı bildirildi.

MSBden peş peşe Ukraynadan gelen gemilerle ilgili açıklama

MSB tarafından yapılan açıklamada “Müşterek Koordinasyon Merkezi tarafından, Ukrayna’dan İrlanda’ya 33 bin ton mısır taşıyan ve İstanbul’un kuzeyinde demirleyen Panama bayraklı NAVISTAR isimli gemide denetim faaliyeti başladı” denildi.

Haberin Devamı

DENETİMLER TAMAMLANDI

Ukrayna'dan çıkan ve bugün İstanbul açıklarında demirleyen tahıl yüklü Panama bayraklı NAVISTAR'ın denetiminin tamamlandığı açıklandı. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Müşterek Koordinasyon Merkezi tarafından, İstanbul’un kuzeyinde demirleyen ve Ukrayna’dan İrlanda’ya 33 bin ton mısır taşıyan Panama bayraklı NAVISTAR isimli gemide denetim faaliyeti başarıyla tamamlandı. Gemi seyrine devam edecek" denildi

Haberin Devamı

MSBden peş peşe Ukraynadan gelen gemilerle ilgili açıklama

 

"13 BİN TON MISIR TAŞIYAN MALTA BAYRAKLI ROJEN İSİMLİ GEMİ DE İSTANBUL’UN KUZEYİNE DEMİRLEDİ"

Milli Savunma Bakanlığı, 13 bin ton mısır taşıyan ve Ukrayna’dan İngiltere’ye gitmek üzere Çernomorsk Limanı’ndan ayrılan Malta bayraklı ROJEN isimli geminin de İstanbul’un kuzeyine demirlediğini bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “13 bin ton mısır taşıyan ve Ukrayna’dan İngiltere’ye gitmek üzere Çernomorsk Limanı’ndan ayrılan Malta bayraklı ROJEN isimli gemi de İstanbul’un kuzeyine demirledi. Geminin denetimi yarın sabah gerçekleştirilecek” ifadelerini kullandı.

DRONE İLE GÖRÜNTÜLENDİ

Tahıl sevkiyatı anlaşması çerçevesinde Çernomorsk Limanı'ndan hareket ederek İstanbul açıklarına ulaşan mısır yüklü ‘Rojen’ isimli gemi drone ile görüntülendi. Tahıl sevkiyatı anlaşması çerçevesinde dün Çernomorsk Limanı’ndan ayrılan Malta bayraklı ‘Rojen’ isimli 13 bin ton mısır yüklü gemi İstanbul açıklarına ulaştı. BM, Rusya, Ukrayna ve Türkiye'den heyetlerin denetim yapılacak ve denetleme sonucuna göre gemi yoluna devam edecek. Demirleyerek denetim için beklemeye başlayan Rojen isimli gemi drone ile havadan görüntülendi.

Haberin Devamı

MSBden peş peşe Ukraynadan gelen gemilerle ilgili açıklama

MSB: YARIN 4 GEMİNİN UKRAYNA LİMANLARINDAN ÇIKIŞI, 1 BOŞ GEMİNİN İSE LİMANLARINA GİRİŞİ PLANLANMIŞTIR

Milli Savunma Bakanlığı, yarın 1’i Odessa’dan, 3’ü Çernomorsk’tan olmak üzere 4 geminin Ukrayna limanlarından çıkışı, 1 boş geminin ise Ukrayna limanlarına girişinin planlandığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın temasları ve İstanbul’daki Müşterek Koordinasyon Merkezindeki yoğun çalışma ve koordinasyon sonucunda; yarın 1’i Odessa’dan, 3’ü Çernomorsk’tan olmak üzere 4 geminin Ukrayna limanlarından çıkışı, 1 boş geminin ise Ukrayna limanlarına girişi planlanmıştır. Sevkiyatlar için hazırlık ve koordinelere devam edilmektedir” ifadelerine yer verildi.

 

UKRAYNA'DAN ÇIKAN 3'NCÜ GEMİ DE İSTANBUL AÇIKLARINA ULAŞTI

Ukrayna'dan hareket eden 136 metre uzunluğundaki Türk bayraklı Polarnet isimli son gemi de saat 21.45 sıralarında Kumköy açıklarına demirledi. Tahıl yüklü geminin yarın yapılacak olan denetimin ardından İstanbul Boğazından geçmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Dün sabah saatlerinde 3 gemi Ukrayna'dan hareket etmişti. İrlanda'ya gidecek olan 33 bin ton mısır taşıyan Panama bayraklı NAVISTAR ve İngiltere'ye gidecek olan 13 bin ton mısır yüklü Malta bayraklı Rojen'den sonra 12 bin ton mısır taşıyan Polarnet de İstanbul'a ulaştı. Müşterek Koordinasyon Merkezi tarafından denetime tabi tutulacak olan Polarnet, denetimden sonra Karasu'ya hareket edecek.