Gündem MTV ödemesi nasıl yapılır? MTV taksidi son günü ne zaman?

MTV ödemesi nasıl yapılır? MTV taksidi son günü ne zaman?

07.07.2019 - 22:27 | Son Güncellenme:

Ocak ve Temmuz aylarında ödenmesi gereken Motorlu Taşıtlar Vergisinin ikinci taksit ödeme zamanı geldi. Temmuz ayının başında başlayan MTV ödemeleri, Temmuz sonuna kadar ödenmesi gerekiyor. Peki MTV ödemesi nereden ve nasıl yapılır?

MTV ödemesi nasıl yapılır MTV taksidi son günü ne zaman

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV)'nin 2. taksidi Temmuz itibariyle başladı. Peki MTV 2. taksit ödemesi nasıl gerçekleştirilir? İşte hem bu sorunun cevabı hem de MTV ödemesi ile ilgili tüm ayrıntılar...

MTV ÖDEME DETAYLARI

Haberin Devamı

Temmuz ayı boyunca sürecek olan MTV ödeme işlemleri il ve ilçelerde bulunan vergi dairesi veznelerinden ve Gelir İdaresi internet sitesi üzerinden ödenebiliyor.

BORÇ SORGULAMA VE ÖDEME

1- MTV yönünden mükellefiyet kaydının bulunduğu veya MTV’yi tahsile yetkili diğer Vergi Dairesi müdürlüklerine başvurarak vergi ödenebilir.

2- Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak veya banka şubelerine başvurarak ödeme yapılabilir.

3- gib.gov.tr'de yer alan “Borç Sorgulama ve Ödeme” bölümüne 02:00 - 22:00 saatleri arasında giriş yaparak kredi kartı ve banka kartı ile ödeme yapılabiliyor.

4- GİB Mobil uygulamasını (IOS ve Android) kullanarak da ödeme mümkün.

ONLİNE MTV VERGİ ÖDEME NASIL?

Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, mükellefler 2018 yılı MTV ilk taksit ödemesini, Başkanlığın internet sayfası aracılığıyla kredi ve banka kartlarıyla yapabilecek. Söz konusu ödeme ayrıca GİB mobil uygulaması, anlaşmalı bankaların internet bankacılığı ve banka şubeleriyle ilgili vergi daireleri üzerinden de gerçekleştirilebilecek