Gündem Muhterem Nur kimdir?

Muhterem Nur kimdir?

11.04.2016 - 11:22 | Son Güncellenme:

Muhterem Nur, Sibel Can'ın “Arabesque” adlı albümündeki iki şarkıyı Müslüm Gürses’e ithaf ettiğini söyleyince kendisini vefasızlıkla ve reklam yapmakla suçladı. Peki, Muhterem Nur kimdir? İşte hakkında detaylı bilgiler...

Muhterem Nur kimdir

Muhterem Nur kimdir? Bu sıralar Sibel Can'a sitemiyle gündeme gelen Muhterem Nur hakkında detayları sizler için derledik. Can, “Arabesque” adlı albümündeki iki şarkıyı Müslüm Gürses’e ithaf ettiğini söyleyince kendisini vefasızlıkla ve reklam yapmakla suçlayan Muhterem Nur’u çok sevdiğini ve albüm çıkar çıkmaz yanına gideceğini söyledi.

Şarkıcı, “Muhterem Abla’yı feci kızdırmışım. Aslında beni yanlış anladı. En son bana sitemde bulanmalı diye düşünüyor. Çünkü ben müzisyen kızıyım. Bütün müzisyenler için canımı veririm. Müslüm Baba zaten bizim canımız, babamızdı. En son 3 yıl önce Antalya’da yazın çalıştığımız bir otelde bir araya gelmiştik. Muhterem Abla’yı çok seviyorum. Albüm çıkınca ilk işim İbrahim Bey’e gideceğim, daha sonra Muhterem Abla’ya CD’mi götüreceğim ve gönlünü alacağım” dedi.

Haberin Devamı

MUHTEREM NUR KİMDİR?

Muhterem Nur (gerçek adı Aysel Kısa Akbaş; d. 31 Aralık 1932; Manastır), Türk sinema ve ses sanatçısı.

Yıldızlar Revüsü filminde figüran olarak sanat hayatına 1951'de başladı. Kısa sürede başrollere yükselerek birçok film çevirmesine karşın, dönem oyunculuğuna bağlı kalması nedeniyle iş yapamaz olan sanatçı, bir süre dansözlük ve şarkıcılık yaptı (1965 - 1967). Tekrar sinemaya dönerek aralıklı yıllarla 2002'ye kadar sinemada yer aldı. Muhterem Nur ilk evliliğini gazeteci-aktör Işın Kaan (1937-1962) ile yapmış ancak 1963 yılında ayrılmıştır.1986 yılında Müslüm Gürses ile evlenmiştir.

Ödülleri


4. Adana Altın Koza Film Şenliği, 1972, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Kara Gün
17. İstanbul Film Festivali, 1998, Onur Ödülü
3.İpekyolu Film Festivali, 2008, Onur Ödülü