Gündem Munzur beach

Munzur beach

23.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Munzur ve Pülümür vadileri içinde yer alan yeşillikler arasıdaki Kemere Bel, Kavacık ve Kara Haydar plajları, özellikle hafta sonlarında bölge halkının ve Avrupa’dan gelen Tuncelililerin akınına uğruyor

Munzur beach

Hava sıcaklığının 37 dereceye çıktığı Tunceli’de plajlara akın eden turistler, Pülümür ve Munzur Çayı’nın serin sularında serinliyor.
Özellikle Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan Tunceliler, daha önce yaz tatillerini geçirmek için gittikleri Ege ve Akdeniz sahilleri yerine son yıllarda tatillerini memleketlerinde geçirmeyi tercih ediyor. Türkiye’nin dört bir yanından gelen Tunceliler ile çevre illerde yaşayanlar, Pülümür ve Munzur vadilerinin kıyılarını doldururken, Ege ve Akdeniz sahillerini aratmayan görüntüler ortaya çıkıyor. Turistler vadilerin soğuk suyunda serinlerken, plaj kıyılarına kurulan sahalarda plaj voleybolu oynayarak eğleniyor.
‘Burası doğa harikası’
İstanbul’da yaşayan ve son 2 yıldır tatilini Tunceli’de geçirdiğini belirten modacı Gülendam Ergen Tuncel, “Burası bir doğa harikası. Çocuk, büyük, genç, yaşlı herkes suyun içinde kimse kimseye kötü gözle de bakmıyor ve herkes birlikte bu güzel doğayı paylaşıyor” dedi. Kanada’da yaşayan ve son yıllarda tatilini Tunceli’e geçirmeyi tercih ettiğini belirten Ceyda Çallı ise, “Munzur Çayı üzerindeki Kemerebel Plajı inanılmaz. Eskiden Tunceli’ye tatil zamanlarında akraba ziyaretine gelirdik sonra da Ege ya da Akdeniz sahillerine gider tatil yapardık şimdi artık öyle değil Munzur plajlarını tercih ediyoruz” diye konuştu. Tunceli’de yaşayan Sibel Abay da, artık tatil için Ege ve Akdeniz’e gitmediklerini, Munzur’un her yerden daha güzel olduğunu söyledi.