Gündem Ne zaman emekli olacağınızı internetten öğrenebilirsiniz!

Ne zaman emekli olacağınızı internetten öğrenebilirsiniz!

11.10.2016 - 09:21 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olacağını merak eden milyonlarca SSK’lıya, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) online ne zaman emekli olurum hizmeti geldi. SSK’lılar internette ne zaman emekli olurum uygulamasından emeklilik tarihini öğrenebiliyor. Güncel SSK sigortası hizmet durumu bilgileri üzerinden ne zaman emekli olurum uygulamasından ne zaman emekli olunacağı SSK’lılar tarafından hesaplanabiliyor.

Ne zaman emekli olacağınızı internetten öğrenebilirsiniz

SSK hizmetlerinin dijital ortama taşındığı bugünlerde artık emeklilik tarihi de internetten öğrenilebiliyor. SSK ne zaman emekli olurum uygulaması net tarih ve kalan süre açısından son derece ayrıntılı emeklilik zamanı bilgisi alınabilmesini sağlıyor. Modern toplum yaşantısı içerisinde insanların sosyal haklara sahip olabilmeleri ve sosyal güvence kapsamı altında olabilmeleri ve bu haklarını yaşlılık dönemleri süresince de sürdürebilme hakkına sahip olabilmesi amacı ile sigorta ve emeklilik sistemleri uygulanıyor. Bu çerçevede de Türkiye’nin ekonomik kaynakları ve sektörel ihtiyaçları çerçevesinde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından uygulanmakta olan sigorta sistemleri bulunuyor.

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Özellikle de özel sektör alanında çalışmakta olan vatandaşların sosyal güvence kapsamına alınması, sosyal haklara sahip olması, sosyal haklarının korunması ve bu haklarını yaşlılık dönemlerinde de emekli olarak yararlanabilmeleri ve emekli maaşı alabilmeleri için SSK sigortası sistemi uygulanıyor. Bu çerçevede de vatandaşlara yönelik olarak uygulanan SSK hizmetleri konusunda dijital teknolojileri de aktif şekilde kullanmakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı hizmetleri vatandaşlara sigorta işlemleri konusunda önemli işlem kolaylıklar getiriyor. Özellikle de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun elektronik ortam üzerinde yer alan ne zaman emekli olurum isimli uygulaması günümüz modern yüzyıl Türkiye’sindeki milyonlarca SSK sigortalısının emeklilik tarihini ne zaman olduğunu öğrenebilme şansına sahip olabilmesini sağlıyor.

İnternet ortamı üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından oluşturulan ve oldukça geniş bir hizmet kapsamına sahip olan e-SGK ağı uygulamaları arasında bulunan SSK ne zaman emekli olurum uygulaması, SSK sigortalısı olarak çalışma yaşamına aktif şekilde devam eden vatandaşların normal olarak hangi tarihte emeklilik haklarını alabileceklerini öğrenebilme şansına sahip olabilmelerini sağlıyor. Günümüzün hızla gelişen modern yüzyıl akıllı cihaz teknolojileri sayesinde yaşamının her alanında internet ortamı hizmetlerine kolay bir şekilde ulaşabilmek ve fırsatlarından yararlanabilme şansına sahip olabilen vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SSK ne zaman emekli olurum uygulamasını da kolayca kullanarak, emekliliklerinin ne zaman olacağına ilişkin olarak güncel bilgiler alabilme şansına sahip olabiliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Türkiye’deki özel sektör ekonomik kaynakları ve sektörel ihtiyaçları çerçevesinde belirlenmiş olan SSK emeklili şartları olan SSK emekli yaşı, SSK hizmet süresi ve SSK prim ödemesini tamamlayan SSK’lılar emekli olabiliyor. Bu çerçevede SSK sigortalısı olarak çalışırken Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanarak, güncel SSK sigortası hizmet durumu bilgilerinden, SSK emeklilik şartları çerçevesinde normal olarak emekliliğinin ne zaman olacağını öğrenebiliyor. Bu çerçevede SSK ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanan SSK sigortalısı cinsiyet, hizmete başlama tarihi, malullük durumu, erken yaşlanma durumu ve doğum tarihi bilgilerini giriyor. İkincil olarak ise SSK prim ödeme gün sayısı, diğer sandıklara ait olan gün sayısı, fiili gün sayısı, askerlik/sanatçı gün sayısı, yurtdışı gün sayısı ve 3600günün doldurulduğu tarih bilgilerini giriyor. Bu şekilde ne zaman emekli olurum uygulamasından SSK emekli yaşı, SSK hizmet süresi ve SSK prim ödeme gün sayısı çerçevesinde SSK emekliliğine ne kadar kaldığını öğrenebiliyor.

Yazarlar