Gündem Ne zaman emekli olurum? Emeklilik yaşı hesaplama! Erken emeklilik hesaplama!

Ne zaman emekli olurum? Emeklilik yaşı hesaplama! Erken emeklilik hesaplama!

06.04.2016 - 11:02 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum sorusunun cevabına artık internet üzerinden saniyeler içerisinde erişebiliyorsunuz. Emeklilik yaşı hesaplama uygulaması sayesinde ne zaman emekli olabileceğinizi hesaplayın. Ne zaman emekli olurum sorusuna ilişkin açık ve net cevaplar haberimizde.

Ne zaman emekli olurum Emeklilik yaşı hesaplama Erken emeklilik hesaplama

Emeklilik ile ilgili tüm işlemler Sosyal Güvenlik Kurumundan gerçekleştirilir. Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşların sosyal güvencelerini sağladığı gibi vatandaşları emekli de yapmaktadır. Tabi emekli olabilmeniz için yerine getirmeniz gereken bazı şartlar vardır. Sosyal Güvenlik Kurumunun belirlemiş olduğu bu şartlardan bir tanesi emeklilik yaşıdır. Sosyal Güvenlik Kurumu emeklilik için emeklilik yaşı şartı koymuştur. Emeklilik yaşını da kadınlarda ve erkeklerde farklı olarak belirlemiştir. Emeklilik yaşı kadınlarda 55 iken erkeklerde 60 olarak belirlenmiştir. Emeklilik yaşını dolduran vatandaşların artık yapması gereken sosyal güvenceleri için yatırması gereken prim ve sigortaları miktarlarını tamamlamaktır. Bu iki şartı yerine getiren vatandaşlar bağlı oldukları kurumdan emekli olabilir ve emekli maaşı alabilir.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Tam olarak ne zaman emekli olacağınızı bilemeyebilirsiniz. Bu yüzden Sosyal Güvenlik Kurumu bazı hizmetler sunmuştur. Bu hizmetler sayesinde vatandaşlar bazı işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumunun hizmet alanı çok fazla olduğu için internet üzerinden de sağladığı internet uygulamaları da bir o kadar fazladır. Bu internet uygulamaları sayesinde vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumuna gitmeden internet üzerinden bir çok işlemini gerçekleştirebilmektedir. Bu internet uygulamalarından bir tanesi de ne zaman emekli olurum uygulamasıdır. Sosyal Güvenlik Kurumu bu uygulamayı emeklilik yaşını bilmeyen vatandaşlar için geliştirmiştir. Vatandaşlar bu uygulamayı kullanarak emeklilik yaşını hesaplayabilir ve işlemlerini gerçekleştirebilir. Bu sayede Sosyal Güvenlik Kurumuna gitmenize gerek kalmadan emeklilik yaşınızı öğrenebilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulaması Sosyal Güvenlik Kurumunun bir hizmeti olup Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan her kurum için farklı şekillerde tasarlanmıştır. Emeklilik yaşını öğrenmek isteyen vatandaşlar internet üzerinden kendi kurumları için tasarlanmış olan emeklilik yaşı hesaplama programına girerek emeklilik yaşını hesaplayabilirler.

SSK ya bağlı olan vatandaşlar ilk önce internet üzerinden SSK için tasarlanmış olan ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapmalıdır. Programa girdikten sonra cinsiyet bilginizi girmelisiniz. Sistemde istenilen bilgilerden birisi de doğum tarihi ve hizmete başlama tarihidir. Bu bilgileri gün, ay ve yıl olarak sisteme girmeniz gereklidir. Bu bilgileri giren SSK ya bağlı olan vatandaşlar mevcut bilgileri de girdikten sonra emeklilik yaşını öğrenebilir. Kendi işini yapan ve kendi primlerini kendileri yatıran vatandaşlar bağ-kura bağlıdır. Bu vatandaşlar internet aracılığı ile emeklilik yaşı öğrenme uygulamasına girilmelidir. Programa giren vatandaşlar emeklilik türü, cinsiyet ve doğum tarihi bilgileri girilmelidir. Özel durum bilgileri de sisteme girildikten sonra bağ-kur emeklilik yaşı öğrenme işlemini tamamlayabilirsiniz. Emekli sandığı kurumu altında bir çalışan iseniz yani kamu kurumunda çalışıyorsanız internet üzerinden emekli sandığı kurumu için düzenlenen emeklilik yaşı hesaplama uygulamasına girmelidir. Uygulamaya giren vatandaşlar ilk önce doğum tarihi ve cinsiyet bilgilerini girilmelidir. Hizmete başlama ve bitiş tarihini de gün ay ve yıl olarak sisteme girdikten sonra hizmet türünü de seçerek hesaplama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Yazarlar