Gündem ‘Netanyahu 21’inci yüzyılın Hitler’idir’

‘Netanyahu 21’inci yüzyılın Hitler’idir’

19.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İsrail’in Gazze’deki hastane saldırısına ilişkin, “Bu saatten sonra katil Netanyahu için söylenecek hiçbir söz kalmamıştır.  O, 21’inci yüzyılın, yeni Hitler’idir” dedi.

‘Netanyahu 21’inci yüzyılın Hitler’idir’

Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

NETENYAHU TERÖRÜ: (İsrail’in Gazze’deki hastaneyi bombalaması) Bunun adı düpedüz terördür. Çünkü devletler hastane bombalamaz, sivilleri hedef almaz. Tüm insani değerleri hiçe sayan alçak bir mezalime dönüşen bu eylemler; bizzat Netanyahu terörüdür. Yaşananlar, 1938 yılı Almanya’sında Yahudilerin yaşadıklarının günümüzdeki gölgesidir. Bu saatten sonra, katil Netanyahu için söylenecek söz kalmamıştır. O, 21’inci yüzyılın yeni Hitler’idir. Holokost’u yaşamış bir halkın yüz karasıdır. Derhal yargılanmalıdır. Bu zıvanadan çıkmış faşiste ‘dur’ diyemeyen bir dünya ağır bedeller ödeyecektir.

YEREL SEÇİM SADAKASI: (Emekliye 5 bin TL ikramiye) Akıllarınca emekliye yerel seçim sadakası veriyorlar. Üstelik de bu ödemeden, emekli olup çalışmaya devam edenler yararlanamayacakmış. Allah aşkına emekli olup da çalışmaya devam edenler, keyfinden mi çalışıyor?

Haberin Devamı

OY DİLENME FESTİVALİ: Önümüzde yerel seçimler var. Bu ne demek biliyor musunuz? Bize attıkları ne kadar iftira varsa, şimdi hepsini yapmak kendileri için mübah demek. Yani Cumhur İttifakı için, ‘2’nci geleneksel, terörist başından, oy dilenme festivali’ başlıyor demek. AK Parti için, İmralı’nın yolları taştan demek.

Soruya orantısız tepki

Akşener grup çıkışında bir gazetecinin, “Sinan Aygün’le yaptığı görüşmeye” ilişkin soru girişimi üzerine, “Cevap vermeyeceğim, sadece... Ne kadar büyük saygısızlık” ifadelerini kullandı. Parlamento Muhabirleri Derneği (PMD) “Bir gazetecinin kamuoyuna mal olmuş bir gelişme ile ilgili sorduğu soru karşısında sergilenen tavrı ve kullanılan ifadeleri kınıyoruz” açıklaması yaptı.