Gündem Nezih Barut kimdir?

Nezih Barut kimdir?

29.09.2015 - 11:50 | Son Güncellenme:

Abdi İbrahim'in Başkanı Nezih Barut sosyal medyada ilgi odağı oldu. Peki Nezih Barut kimdir? Abdi İbrahim'in patronu olan Nezih Barut ile ilgili merak ettiğiniz detaylar haberimizde.

Nezih Barut kimdir

İş dünyasının önde gelen isimlerinden Abdi İbrahim'in sahibi Nezih Barut sosyal medyada en çok konuşulan isimler arasına girdi.
Abdi İbrahim çalışanları Nezih Barut'un doğumgünü için hazırladıkları videoyu sosyal medyada paylaştılar. Nezih Barut'un kişilik özelliklerine atıfta bulunan bir içerik hazırlamak isteyen Abdi İbrahim çalışanlarının hazırladığı video sosyal medyada tepki çekti.
İşte sosyal medyayı sallayan Abdi İbrahim Nezih Barut videosu...

Haberin Devamı

NEZİH BARUT KİMDİR?

1952 doğumlu olan Nezih Barut, Abdi İbrahim İlaç Sanayi Ve Ticaret A.Ş Başkanı olarak görev yapmaktadır. İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden 1976 yılında mezun olan Barut, temeli 1912 yılında Abdi İbrahim Bey tarafından atılan Abdi İbrahim İlaç Fabrikası’nda 1976 yılında aktif iş yaşamına başladı.

1981 yılından itibaren Abdi İbrahim İlaç yönetimini devir alan Barut, 30 yılı aşkın sürede Üretim Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdürlük gibi şirketin farklı kademelerinde önemli pozisyonlarda sorumluluklar üstlendi.

Abdi İbrahim İlaç sanayinin kurumsallaşma sürecini başlatan Nezih Barut, Türkiye ilaç endüstrisinin gelişimi yönünde misyon üstlenen İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir. Diğer üyelikleri arasında; İstanbul Eczacı Odası, Istanbul Ticaret Odası (ITO), 1907 Fenerbahçe Derneği ve Fenerbahçe Spor Kulübü yer alan Barut, 2008 yılında Danimarka İhracat Birliği tarafından Prens Hendrik Onur Nişanı alan ilk Türk işadamıdır.

Haberin Devamı

İngilizce bilen Nezih Barut, evli ve bir erkek çocuk babasıdır.

Yazarlar