Gündem Nişanlı cinayetine 8 yıl 9 ay hapis

Nişanlı cinayetine 8 yıl 9 ay hapis

13.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Esenyurt’ta Ayşenur Yılmaz (23) evlilik hazırlığı yaptığı nişanlısı Ali Ayberk Kahveci’yi (23) geçen yaz kendisini dövdüğü sırada bıçaklayarak öldürmüştü. Tutuklanan Yılmaz, “Ben Ali Ayberk’i çok seviyordum. Hayallerimiz vardı. Öldürmek gibi bir kastım yoktu” demişti.

Nişanlı cinayetine 8 yıl 9 ay hapis

İddianamede, olay günü Yılmaz’ın evine giden Kahveci’nin nişanlısını dövüp küfür ettiği, sopayla saldırdığı belirtilerek şöyle denilmişti: “Mutfağa kaçan Ayşenur Yılmaz peşinden gelen nişanlısı Kahveci’nin göğsüne tezgahın üzerinden aldığı bıçakla bir kez vurdu. Kahveci kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.”

Haberin Devamı

Kadın hâkimden şerh

Davanın görüldüğü Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi dün kararını verdi. Mahkeme heyeti, sanığa nişanlısını “Kasten öldürme” suçundan dava açıldığını ama eylemin “Kasten yaralama” suçunu oluşturduğunu belirtti.

Heyet böylece Ayşenur Yılmaz’ı 14 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığa “iyi hal” ve “Haksız tahrik” indirimi de uygulayan mahkeme heyeti, cezayı 8 yıl 9 ay hapis cezasına düşürdü ve sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti. Üye hakim Gamze Özdemir ise sanığın “Meşru savunmada sınırın aşılmasıyla taksirle ölüme sebebiyet verme” kapsamında cezalandırılması ve tahliyesine karar verilmesi gerektiğini kaydederek karara muhalefet şerhi koydu.