Gündem Nurgül Yeşilçay kimdir? Nurgül Yeşilçay kaç yaşında?

Nurgül Yeşilçay kimdir? Nurgül Yeşilçay kaç yaşında?

29.08.2018 - 09:12 | Son Güncellenme:

Dizi ve sinema oyuncusu Nurgül Yeşilçay son olarak İzmir'deki babası ile birlikte açtığı gelinlik mağazasına haciz geldiği iddiası ile gündeme geldi. Nurgül Yeşilçay özellikle 2000'li yıllarda oynadığı dizi ve filmler ile oldukça popüler bir isim olmuştu. Asmalı Konak dizisi ile hafızalara kazınan bir karakter sergileyen oyuncu kariyer basamaklarını bir bir tırmandı. Peki Nurgül Yeşilçay kimdir?

Nurgül Yeşilçay kimdir Nurgül Yeşilçay kaç yaşında

Nurgül Yeşilçay babası ile birlikte İzmir'de açtığı gelinlik mağazasının haciz edildiği iddiası ile gündeme geldi. Sevilen dizi ve tiyatro oyuncusu Nurgül Yeşilçay oynadığı birçok dizi ve film ile gönüllerde taht kurdu. 2000'li yıllarda Özcan Deniz ile başrollerini paylaştığı Asmalı Konak dizisi ile zirveye çıkan oyuncu dizilerin yanı sıra oynadığı iddialı filmler ile de gündeme geldi.

Haberin Devamı

Nurgül Yeşilçay kimdir?

1976 senesinin 26 Mart tarihinde Afyonkarahisar'da dünyaya gelen Nurgül Yeşilçay, ortaokul ve lise eğitimini İzmir'de tamamladı. Üniversite eğitimini Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde gören Yeşilçay, üniversitenin Tiyatro Bölümü'nden 2001 senesinde mezun oldu. Üniversite eğitimi sırasında İkinci Bahar dizisinde rol alan ve hayat verdiği Gülsüm karakteri ile büyük beğeni toplayan oyuncu, ardından Çağan Irmak yapımı olan Asmalı Konak dizisinde rol aldı. Aynı sene Teoman'la birlikte Mumya Firarda isimli filmde oynayan başarılı aktris, Asmalı Konak dizisinin devamı olan Asmalı Konak-Hayat'ta da Özcan Deniz ile başrolü paylaştı.

Atıf Yılmaz yönetmenliğinde çekilen Eğreti Gelin filmindeki Kostak Emine karakterine hayat veren Nurgül Yeşilçay, bu filmde sergilediği performansıyla 12. Adana Altın Koza Film Festivali'nden En İyi Kadın Oyuncu ödülü ile döndü. Aynı sene Melekler Adası isimli dizide Hande Ataizi ile birlikte rol alan başarılı oyuncu; Anlat İstanbul ve Belalı Baldız gibi yapımların yanı sıra Sen Olmasaydın isimli tiyatro oyununda da rol aldı. 31. Uluslararası Kahire Film Festivali'ndeki jüri üyelerinin arasında yer alan sanatçı; Aşk ve Ceza, Sensiz Olmaz, Sultan, Aşk Kırmızı, Galip Derviş, İşle Güçler, Bebek İşi, Gece, Cinayet ve Paramparça gibi yapımlarda rol aldı.

Haberin Devamı

Adem'in Trenleri isimli film sayesinde 13. Sadri Alışık Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu, Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği tarafından düzenlenen Geleneksel 15. Oyuncu Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu, 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödüllerine layık görülen Nurgül Yeşilçay, 42 seneye çok sayıda dizi, film ve ödül sığdırmayı başardı.