Gündem ‘O doktoru bulun Acun Bey’

‘O doktoru bulun Acun Bey’

01.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Mide bulantısı şikâyetiyle gittiği hastanede yanlış iğne sebebiyle hayatını kaybettiği öne sürülen Nazar Nur Kaya dün son yolculuğuna uğurlandı

‘O doktoru bulun Acun Bey’

Dört yıl önce katıldığı ‘O Ses Çocuklar’ yarışmasıyla tanınan Nazar Nur Kaya, 20 gün önce mide bulantısı şikayetiyle gittiği hastanede bitkisel hayata girerek hayatını kaybetti. Ailesi, 16 yaşındaki kızlarının yanlış iğne sonucu öldüğü iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Kaya’nın naaşı dün Kasımpaşa Büyük Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazıyla Cebeci Mezarlığı’na defnedildi. Cenazeye Acun Ilıcalı, Murat Boz ve Hadise de katıldı. Başsağlığı dilediği Ayten Kaya’nın “O doktoru bulun Acun Bey, benim kızımı aldı. Yunanistan’a kaçmış diyorlar, yaşıyor olacaktı benim kızım” sözleri ile duygulanan Ilıcalı Murat Boz ile saf tutup cenaze namazı kıldı.

‘Doktor hatası var’

Kaya’nın ablası Hatice Kaya ile ağabeyi Aydın Kaya, kız kardeşlerinin hatalı doktor müdahalesi kurbanı olduğunu ve bu doktordan şikayetçi olup, dava açacaklarını belirtti. Hatice Kaya, “Kardeşim 25 gün hastanede kaldı. Yapılan müdahaleler onu daha kötüye götürdü. Yoğun bakımda ameliyatlar olmuş, bunları bize söylemediler. Allah’ın takdiri ama bu doktor hatası, maalesef doktor hatasından kardeşim öldü” dedi.

Haberin Devamı

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği, Kaya’nın vefatına ilişkin, “yanlış iğne yapıldığı, doktor veya hastane ihmali” iddiaları yalanlandı. Hastanenin açıklamasında, “Hastamız Nazar Nur Kaya’nın Sistemik lupus eritematozus (SLE) hastalığı neticesinde vefat etmesi bizi de derinden üzmüştür. Ancak medyada oluşan haberler nedeniyle açıklama yapılması zorunluluğu doğmuştur” denildi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, dün yaptığı açıklamada Nazar Nur Kaya’nın vefatına ilişkin başlattığı soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğü bildirildi.

‘O doktoru bulun Acun Bey’